• Nem kage som gæsterne vil tale om i flere år
  • Nem cheesecake med fantastisk hjemmekogt dulce de leche
  • Fordi miniudgaver af almindelig mad bare er bedre
  • Meget bedre end almindelige kanelsnegle

mandag den 24. februar 2014

Lagkage med hvid chokolademousse og Daim


 I lørdags holdte Tommi og jeg fødselsdag sammen da vi har så tæt på hinanden og har nogenlunde samme vennekreds.

Der var lidt kaos i weekenden da vi også skulle til 18 års fødselsdag og barnedåb hvor jeg også skulle ordne kage til. Vi valgte at serverer en blandet buffet så der var noget til de madglade drenge og de sundere piger :)

Til dessert lavede jeg denne lækre lagkage og nogle minimuffins af chokoladesnask-kagen samt frisk frugt. Opskriften til lagkagen fandt jeg ved MULLEHUSET, som jeg fandt da jeg googlede nem lagkage og hold da op der er mange lækre opskrifter!

Den hvide chokolademousse og Daim var en lækker kombination og bundene var også et godt match, men jeg synes de blev lidt tørre og tunge, så til en anden gang vil jeg nok lave 3/4 af portionen, bage den i én springform og så dele den på midten bagefter.
Jeg brugte en blanding af marabou med Daim og Daim ovenpå, da jeg synes ren Daim kan gøre ondt i tænderne at tygge. 

Vær opmærksom på at du skal starte dagen før.

1 lagkage (10-12 portioner)
18 g. blød smør
1½ dl. brun farin
3 æg
1 dl. mørk sirup
1 tsk. vaniljesukker
7½ dl. mel
3½ tsk. bagepulver
2 dl. mælk
Pisk smør og sukker sammen til en creme. Del æggene i hvider og blommer. Pisk blommerne i smør/farincremen. Tilsæt sirup og tilsæt mel, bagepulver, vaniljesukker sammen med mælk. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Fordel i 2 smurte bageforme hvor du har klippet bagepapir til i bunden (så de bliver ligesom dem man køber). Bag dem samtidig ved 180 grader (varmluft) i ca. 30 minutter. 
Lad bundene køle lidt af på en rist. Når de stadig er lidt lune kommes de i en lufttæt pose til de skal bruges.


 ½ l. piskefløde
300 g. hakket hvid chokolade
Hakket Daim/chokolade med Daim

Bland hvid chokolade og fløde sammen og smelt det over vandbad - det tager lidt tid og rør forsigtig imens. Når det er smeltet hældes det i en skål med låg/boks og stiller det på køl. Næste dag piskes det til skum. 

Saml lagkagen ved at lægge bunden på et fad, fordel halvdelen af chokolademoussen over sammen med noget af den hakkede chokolade. Læg den anden bund på og smør resten af moussen på og drys med hakket chokolade. 
Lad lagkagen stå på køl i nogle timer inden servering.


Idag var vi begge meget trætte. Vi fik 3 timers søvn fra lørdag til søndag og kom sent i seng igen søndag aften, så mandagen var ret hård at komme igennem, men vi klarede det og Arkansas blev også redet - dejlige hest! Efter en sen aftensmad vil vi nu smutte i seng og prøve at få 8 timers søvn :)

1 kommentar:

  1. Mmm ser lækkert ud! Den skal jeg prøve i weekenden 😊

    SvarSlet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...