søndag den 22. september 2013

Fiskefrikadeller lavet af torsk


I starten af juli var Tommi afsted på fisketur i Nordjylland og kom hjem med ca. 13 kg. filetteret torsk. Vi har spist noget af det, som pandestegt med persillesovs, men når nu der var så meget, fik jeg allernådigst lov af Tommi til at måtte bruge en af de store poser til fiskefrikadeller, som har stået på to-do-listen i noget tid.

Jeg kiggede flere opskrifter igennem, men det viste sig at være drønsimpel så man behøves ingen opskrift

Ca 30 fiskefrikadeller
800 g. torskefilet uden ben og skind
1 dl. kartoffelmel
2 æg
2 løg, finthakket
½ dl. mel
Salt og peber
1½ dl. mælk
Fedt til stegning

Kom fisken i kødhakker eller hak det med stavblender. Da fisken var kørt igennem, kom jeg løget igennem også for at tømme kødhakkeren (man kan også bruge en skive hvid brød), men har du ingen kødhakker finthakker du blot det hele med en stavblender. Rør farsen sammen med de øvrige ingredienser til en ensartet masse. Stil den på køl i mindst 30 minutter. Form til frikadeller og steg i smeltet fedt på en middelvarmpande. Server med kartofler og remouladesovs eller på brød med kold remoulade.
Søndagen er lang. Imorgen får jeg svar på om den nye hest er rask og kan blive min og tiden indtil da er uendelig lang.
Til at fordrive tiden har jeg bl.a. gjort rent, skrællet 7 kg. æbler, besøgt min mor, tømt et blomme og æbletræ og fyldt fryseren op samt fået vasket alle Buddys tæpper/dyner. Nu skal søndagen nydes, bl.a. med bagels fra Aunt Betty, da vi har en sweetdeal som udløber snart - så snart Tommi altså vågner :) Indtil da ligger Buddy og jeg og ser Askepot 2. God dag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...