• Nem kage som gæsterne vil tale om i flere år
  • Nem cheesecake med fantastisk hjemmekogt dulce de leche
  • Fordi miniudgaver af almindelig mad bare er bedre
  • Meget bedre end almindelige kanelsnegle

lørdag den 25. august 2012

Kakaoroulade med hindbærfyld


Svigermekanikken havde meldt deres ankomst i eftermiddag og en kop kaffe kræver jo noget kage. Dette var min første roulade, men bestemt ikke den sidste. Det var rigtig nemt og der blev spist rub og stub og den blev rost til skyerne.
Jeg rullede den sammen ca. 2 timer inden den blev serveret og den blev lige tilpas 'våd' indeni - men den skal heller ikke meget længere efter min mening. Dog skriver Frk. Blomsterberg at den kan holde sig i 5 dage i køleskabet. Dette kunne jeg dig ikke teste da den som sagt blev revet væk på 20 minutter.
Opskriften er en kombination mellem Blomsterberg og en fra Familie Journalen

5-6 stykker
65 g. sukker
1 tsk. vaniliesukker
3 æg - delt i blommer og hvider
100 g. mel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. mælk
1 tsk. kakaopulver

Kold hindbærmarmelade
Flødeskum vendt med 1 tsk. akaciehonning
Frugt til pynt

Pisk æggeblommer sammen med sukker og vaniliesukker til en tyk æggesnaps. Tilsæt mel, bagepulver, mælk og kakaopulver. Pisk æggehviderne stive og vend dem i kagemassen til det er ensartet. Fordel massen på en bageplade beklædt med bagepapir (30x40 cm.). Bag kagen ved 190 grader i ca. 7-8 minutter. Pas på den ikke bages for meget - den må kun blive let gylden.
Lad bunden køle af i 10 minutter. Tag et stykke bagepapir i samme størrelse og drys det med sukker. Vend den afkølede bund ud på hovedet, så oversiden af den bagte bund nu ligger på på sukkerlaget. Tag det bagte bagepapir af. Smør hindbærmarmeladen ud på bunden - pas på med at komme for meget på - specielt af den sidste del af rouladen. Rul sammen stramt ved hjælp af bagepapiret. Pak rouladenn ind i film og stil den på køl til servering.
Pynt og server!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...