fredag den 5. december 2014

#5. december - verdens bedste pebernødder (Lagkagehuset)


Disse pebernødder har jeg bagt de sidste mange år. De slår alle andre opskrifter og folk er altid begejstret for dem.
De smager dejligt af peber og eftersmagen er krydret og smager altid af en (håndfuld) mere.

Opskriften har jeg blogget om tilbage i 2010 og de lægger altid i top 5 over de mest besøgte opskrifter her i december, men jeg synes efterhånden at den trænger til en opdatering med nye billeder.

Opskriften er super nem og jeg laver ofte dejen og bager en plade, hvis ovnen alligevel er tændt efter f.eks. aftensmad. Resten af dejen kan pakkes i husholdningsfilm og opbevares i køleskabet eller i fryseren, så det er nemt til næste gang du får lyst til at bage pebernødder.

3 bageplader
250 g. kold smør i klumper
250 g. sukker

1 dl. piskefløde
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. hvid peber
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. kardemomme
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
500 g. mel

Pisk smør og sukker sammen indtil sukkeret er opløst. Tilsæt piskefløden under piskning. Skift til k-spade eller dejkroge til resten af opskriften. Tilsæt resten af ingredienserne og rør til dejen er sammenhængende. Småkagedeje skal ikke æltes, men blot være ensartet og sammenhængende.
Del dejen op i 5-7 klumper og tril hver klump til en lang pølse, som du skærer i små pebernødder. Hvis du trykker dem flade vil de flyde ud, så behold dem i små runde stykker.
De sættes på en bageplade og bages i ca. 10 minutter ved 200 grader. Pebernødderne skal ikke blive hårde/sprøde i ovnen, men først på risten bagefter, så tag dem ud når de er gyldne og afkøl på en rist inden de pakkes i kagedåser.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...