søndag den 2. november 2014

Mørbrad med persilleflødeskum og kartofler på spyd


Nu rabler det da for hende. Flødeskum i maden?
Ja hvorfor ikke? Vi stryger om os med madlavningsfløde og ofte også den almindelige piskefløde. For hvem elsker ikke en portion flødelegeret aspargessuppe, et fad fede flødekartofler eller en lækker cremet mørbradgryde... Fløde og bacon er det der gør drømme til virkelighed.

Denne ret var super nem og lækker. Jeg fandt opskriften inde ved Jensen, men ændrede en smule i ingredienserne og fremgangsmåden, så opskriften får I her. Den er helt sikkert en keeper :)

4 personer
1 svinemørbrad - pudset
1 pakke bacon i skiver
2½ dl. piskefløde
1 bundt frisk persille
Salt og peber
½ tsk. løgpulver (kan undlades)

Skær mørbraden i bøffer af ca. 3 cm. højde. og vikl baconskive omkring. Krydr  med salt og peber og kom dem i et smurt fad. Steg dem ved 200 grader i ovnen i ca. 25 minutter. Pisk imens fløden stiv og bland med hakket persille, salt, peber og evt. løgpulver. Fordel flødeskummet ovenpå bøfferne efter de 25 minutter og bag videre i ca. 5-10 minutter til fløden er smeltet og omdannet til en lækker sauce. 
Ligesom Jensen serverede jeg bøfferne og den lækre sauce med kartofler på spyd. Rå kartofler der blev skåret i tynde skiver, drysset med salt og smeltet smør/olie og sat på spyd. Bag ved 200 grader i ca. 20-25 minutter. 
Server med salat eller grøntsager.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...