onsdag den 29. oktober 2014

Mulligatawny suppe til det kolde efterår


De fleste husker måske Mulligatawny suppen, som forretten i "90-års-fødselsdagen" som vises hvert nytår inden klokken slår 24...
Andre mangler måske bare en god opskrift på en lækker suppe...

Ifølge Wikipedia betyder navnet på suppen 'peber-vand', men det er nu meget misvisende i min optik. Suppen smager primært af en grøntsagssuppe kogt på hønsefond med let smag af kokos og rejer, hvis sidstnævnte altså er det fyld, man vælger at tilsætte fremfor kylling.

Jeg kan ikke fordrage rejer, så det får Tommi kun med på æggemaden i madpakken og hvis vi en sjælden gang laver stjerneskud herhjemme. Jeg havde glemt at tage kylling op til denne suppe, som ellers var min plan og eftersom suppe uden kød er meget ilde set herhjemme var gode råd dyre. Rejerne var hurtige at tø op og passede perfekt i suppen. Tommi var lykkelig!
Tilsæt dem dog først til allersidst eller kom dem direkte i den op-øste portion, da de efter kort tid bidrager med meget smag og det bliver derfor til decideret rejesuppe efter få minutter.

Inspirationen til suppen er hentet ved Saras Madunivers.

4 portioner
1 klat fedtstof
2 spsk. karry
2-3 løg, hakket
2-3 gulerødder i mindre tern
1 liter hønsefond (1 l. vand+2 bouillonterninger)
1 dåse flåede tomater
1 æble i tern
2 spsk. citronsaft
2 spsk. Maizena
Salt og peber
Evt. kogte ris+kogt/stegt kylling (400 g.) eller rejer (250 g.)

Varm en gryde op med fedtstof og svits karryen kort. Tilsæt løg og gulerødder. Tilsæt tomater og hønsefond og lad simre i ca. 30 minutter - rør af og til. Tilsæt kokosmælk, æbletern og Maizena (rørt op med lidt vand). Smag til med citron, salt, peber og karry. Tilsæt evt. kylling/rejer.
Kom en portion kogte ris ned i serveringstallerknen og hæld suppen over.
Server rygende varm, imens regnen siler ned udenfor...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...