fredag den 3. oktober 2014

Bagt blomkålssuppe


Alle kender den almindelige lækre blomkålssuppe, men prøv at riste blomkålen inden du blender den, så kommer den lækre nøddeagtige smag rigtig frem og en dejlig cremet suppe er klar til servering.

Jeg har tidligere lavet suppe på bagte tomater og det giver en anden (og bedre hvis man spørger mig) smag, når grøntsagerne lige bliver bagt eller ristet inden.

4 portioner
1 blomkålshoved
1 stort løg eller 2 mindre
Lidt olie
Salt og peber
1 liter hønsebouillion (2 terninger hvis du bruger det)
2 dl. mælk

Bræk blomkålen i mindre stykker og fordel den i et fad eller på en beklædt bageplade sammen med løg skåret i kvarte. Spray/pensl lidt olie ud over og drøs salt og peber udover. Bag ved 220 grader i ca. 20 minutter.
Kom det i en gryde (tag evt. lidt fra til pynt) med hønsebouillionen og bring i kog i ca. 10 minutter. Stavblend suppen og stil tilbage på varmen. Tilsæt mælk, kog op og smag til med salt og peber.Denne weekend står for en gangs skyld ikke på stævne for mit vedkommende. Tommi er på Als og køre gokart-løb, så jeg passer alle dyrene og lørdag smutter jeg til Århus for at hjælpe min mor og moster med at tømme min mormors hus. Hun gik desværre bort sidste uge, så der er mange praktiske ting der skal gøres og jeg giver gerne en hånd med hvor jeg kan. 
Søndag skal vi bare hygge og hvis vejret er til det, tror jeg vi smutter en tur til Blåvand med Buddy eller til outlet-messe i Vejen. 

God weekend til jer alle ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...