lørdag den 13. september 2014

Kødboller med cheddar og hvidløg samt en kæmpe lækker rösti


Vi er tilbage i hverdagen og som den kontrolfreak jeg nu engang er, så kræver det planlægning at nå alt det jeg gerne vil i løbet af dagen.
Vores fritidsinteresser gør at vi altid skynder os hjem fra job og skifter tøj og mødes så i sofaen om aftenen til et afsnit af en serie eller bare computer/ipad hygge under tæppet.

Vi er nu hhv. 25 og 26 år og det kan ikke undgås at vi (meget!) jævnligt bliver spurgt om vi ikke snart skal have børn: "I har jo været sammen i 8½ år, har faste jobs og hus".
Der er vi bare slet slet ikke endnu. Jeg forstår simpelthen ikke hvordan nogle mennesker kan have et fuldtidsjob, fritidsinteresser og børn! Jeg er målløs! Jeg kan slet ikke se hvornår det skulle presses ind i et allerede stramt program. En typisk hverdag for mig lyder sådan:

05.45: Stå op, fodre heste, muge ud, give dækner på, gå tur med hunden, gøre mig selv klar, lave madpakker, spise morgenmad
07.15: Afsted til job
08.00-15.30: Arbejde
16.00: Hjemme, hvis jeg ikke skal handle eller andet efter arbejde - går tur med hunden
16.30-19.00: Ride, ordne fold+løsdrift og/eller evt. løb/spinning
19.00-20.30: Madlavning og evt. let rengøring
20.30-22.00: Spise, i bad, hyggetid med Tommi og Buddy og evt. blogge

Dette gentager sig hver dag, da Arkansas rides 5 dage i uge og stævne næsten hver weekend.
Jeg har selv valgt min hobby og jeg elsker den! Så er jeg indforstået med at gå på kompromis med andre ting og må bare beundre dem som kan nå en masse andre ting.

Nå, men den anden dag fik vi altså den her ret og det passede lige ind i mit program. Jeg skulle først ride kl. 18, så kunne nå at forberede maden inden og så stege det når jeg kom hjem - nemt og lækkert!
Opskriften på kødbollerne er fra en kollega og i original opskriften skal der næsten dobbelt så meget cheddar i, men jeg synes de 100-120 g. er rigeligt. Jeg stegte dem i ovnen og det var nemt og de holdte fint formen under stegning.

De passer super godt ind på et buffet/tapasbord og lav endelig en stor portion, da de smager godt som små hapsere - også kolde.

Den store rösti er inde fra Saras Madunivers og sikke en lækker blog med en masse hverdagsmad. Jeg har fundet rigtig meget inspiration herinde de seneste måneder. Ligesom Sara klippede jeg röstien i mindre stykker og stegte dem sprøde i ovnen.

Jeg serverede desuden en råkost og en dressing lavet af creme fraise, lidt chilimayo, citron, ketchup og løgpulver som passede godt til kødbollerne.

40 kødboller
500 g. hakket oksekød
2 fed hvidløg
1 æg
100-120 g. revet cheddar
1 tsk. løgpulver (kan undlades)
Salt og peber

Bland alle ingredienserne sammen i en skål og form til små kødboller som enten steges på en pande i margarine eller som sættes på en beklædt bageplade. Bag i ovnen i ca. 15-20 minutter ved 190 grader. 

Kæmperösti/8 stykker
1 kg. kartofler - skrællet og groftrevet
75. g. smeltet smør
1 æg
1½ tsk. salt
 tsk. timian
Peber

Pres det meste vand ud af de revne kartofler og kom det i en skål sammen med de andre ingredienser. Bland sammen med hånden eller håndmikser. Fordel massen på en varm pande og glat overfladen af med en ske, så den er lige. Steg ved middelvarme i ca. 12-15 minutter. Læg et skærebræt ovenpå panden (pas på det ikke får brandmærker) og vend om og steg på modsatte side også. Når den er færdigstegt på begge sider kan den serveres. Skær/klip i 8 stykker. Hvis du laver den i god tid, kan den pensles med lidt olie og steges sprød og varm i ovnen ved 200 i ca. 10 minutter.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...