onsdag den 6. august 2014

Ingen dansk sommer uden rødgrød


En søndag i juli havde både Tommi og jeg tunge hoveder og orkede ikke så meget. Buddy derimod havde en masse energi og vores kroppe trængte til at røre sig efter 10 timers søvn. Vi pakkede derfor hund og en spand i bilen og kørte først et smut i Bilka efter noget spiseligt og derefter mod Egtved.
Her besøgte vi et 'pluk-selv'-sted og da vejret var lidt tvivlsomt og dryppede en smule var vi de eneste besøgende og havde derfor god plads til at plukke de lækre røde bær.
Vi endte på 4 kg. efter blot 25 minutter og for 75 kr. var det vores.

Herefter kørte vi et smut forbi Egtvedpigens Grav, hvor der til gengæld var overraskende mange mennesker - turister... Naturen omkring graven er super lækker og kuperet, så vi gik en tur med Buddy lige inden det styrtede ned.

I Bilka havde vi købt en fiske-platte fra delikatessen med fiskefileter, rejer, fiskefrikadeller og rugbrød. Så imens vejrguderne vandede markerne sad vi inde i bilen og spiste frokost på parkeringspladsen ved Egtvedpigen. Tyskerne må have troet vi var tosset...

Nå, men de fleste jordbær blev spist med mælk, skyr, vaniljesauce og is, men de sidste sørgelige rester blev omdannet til en omgang rødgrød. Noget som jeg har hørt om mange gange, men aldrig rigtig smagt. Sikke en skam. Det er lækkert!
Jeg serverede det med en skefuld koldskålsis med jordbær, som jeg havde lavet dagen inden, men den var ikke en succes, så vi dropper opskriften på den :)

1 stor portion til ca. 4-6 personer
300 g. rensede jordbær
150 g. rensede/frosne hindbær
125 g. rensede/frosne blåbær
125 g. rensede/frosne ribs
1 vaniljestang (korn+stang)
2½ dl. vand
150 g. rørsukker
2 spsk. kartoffelmel + lidt vand

Kom sukker, vand, vaniljekorn og -stang i en gryde og bring i kog til sukkeret er smeltet. Tilsæt alle bærrene og kog det sammen ved svag varme i ca. 5-10 minutter. Fjern vaniljestang og (stav)blend til pure. Sigt det ned i gryden igen og giv det et hurtigt opkog. Tag gryden fra varmen og smag til med sukker. Rør kartoffelmelet ud i lidt vand og hæld det ned i gryden i en tynd stråle under omrøring. Hæld grøden i serveringsskålen/skålene (hvis portionsanrettet) og stil på køl frem til serveringen.
I denne weekend har Arkansas og jeg været til vores første springstævne. Det er skam ikke fordi han skal til at være springhest, men jeg kan mærke at han er vild med det og det er god afveksling i forhold til dressuren, så når der er små hesteklasser kan vi være med.
Derhjemme har vi kun sprunget helt almindelige kedelige brune spring, så jeg var meget nervøs for hvordan han ville tage imod flag, mur og spring i pangfarver, men han var heldigvis ligeglad og var en drøm at have med :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...