onsdag den 16. juli 2014

Skyrmousse på mazarinbund


Jeg ser altid frem til når jeg skal have kage med på arbejde. Mine kollegaer (rene kvinder) har nemlig en helt anden smag end Tommi. De tør prøve noget nyt og kan godt synes at noget bliver for sødt og kommenterer aldrig med "den smager ikke som min mors"...

Dog får jeg også lidt præstationsangst og vil gerne gøre det perfekt og anerledes. Derfor bliver det altid nye opskrifter og det er der jo en risiko ved...

Risikoen bliver større når man tager en norsk opskrift og er i tidspres...

Jeg havde plan a og b klar og de blev lavet, men begge dele gik i kage - på den dårlige måde. Muffins (lavet på mandelmel jeg selv havde smuttet, ristet og malet...) med fyld af æble og karamel, var skrøbelige og kunne ikke komme ud af formen for karamellem var trængt igennem og ned til bunden. De endte i en pose i fryseren til romkugler...
Chokoladebunden til plan b (som var lavet på det f***ing dyre chokolade) brændte sig fast i bunden af formen, men var rå i midten... Føj, duer ikke. Ud!
Se bare hvor fine muffinsene var inden ovnen:



Nå, men skyrmoussen havde jeg forberedt til chokoladebunden og den nægtede jeg at kassere, for den smagte himmelsk, så jeg valgte den sikre vej: mazarinbund! Det er en vinder hver gang - smagen er lækker og saftig og kan passe sammen med de fleste mousser.
Resultatet blev super lækkert og en ret fin kage ved servering også.

(Billederne blev dog taget af resterne jeg havde med hjem, så der mangler et hjørne hist og et stykke pist).

1 springform (rund eller kvadratisk)
200 g. marcipan, revet
200 g. sukker
200 g.smør i tern
50 g. mel
3 æg

300 g. hindbær (jeg brugte frosne)
1 vaniljestang, korn og tom stang
2 spsk. citronsaft
2 spsk. flormelis
3 blade husblas
2 dl. skyr
1 dl. piskefløde

Start med at lave bunden, da den skal køle af. 
Pisk smør og sukker luftigt sammen. Tilsæt revet marcipan under omrøring og tilsæt så æggene ét af gangen. Vend til sidst melet i og hæld dejen i en form formet med bagepapir og bag ved 175 g. i ca. 35-40 minutter. Tag ud og køl af på en rist.

Pisk smør og sukker luftigt. Riv marcipanen, og tilsæt den sukker og smør. Pisk æggene i ét ad gangen og pisk indtil massen er samlet. Vend melet i dejen.
Hæld dejen i en form foret med bagepapir, og bag kagen i ovnen ved 175 grader i cirka 40 min. - See more at: http://www.louisesmadblog.dk/jordbaerkage-med-mazarinbund/#sthash.SPWBtcXU.dpuf
Pisk smør og sukker luftigt. Riv marcipanen, og tilsæt den sukker og smør. Pisk æggene i ét ad gangen og pisk indtil massen er samlet. Vend melet i dejen.
Hæld dejen i en form foret med bagepapir, og bag kagen i ovnen ved 175 grader i cirka 40 min. - See more at: http://www.louisesmadblog.dk/jordbaerkage-med-mazarinbund/#sthash.SPWBtcXU.dpuf
Pisk smør og sukker luftigt. Riv marcipanen, og tilsæt den sukker og smør. Pisk æggene i ét ad gangen og pisk indtil massen er samlet. Vend melet i dejen.
Hæld dejen i en form foret med bagepapir, og bag kagen i ovnen ved 175 grader i cirka 40 min. - See more at: http://www.louisesmadblog.dk/jordbaerkage-med-mazarinbund/#sthash.SPWBtcXU.dpuf
Moussen laves ved at komme hindbær, vaniljekorn og tom stang, citronsaft og flormelis i en gryde og bringe det i kog - skru ned på middelvarme når det har nået kogepunktet. Imens lægges husblassen i blød i koldt vand. Sluk for kogepladen. Hvis du ikke ønsker kerner i din mousse tager du gryden fra varmen og sier massen og kommer det tilbage i gryden. (hvis du er ligeglad med kerner, så bare lad det blive i gryden). Vrid husblassen for vand og tilsæt det et ark af gangen i puréen imens der piskes med piskeris - sørg for at det hele er opløst. Rør godt rundt og tag fra varmen og kom i køleskabet (evt. i en anden skål, så det går hurtigere) og lad det blive køligt.
Imens piskes fløden til skum og skyren tilsættes under piskning. Bland den kolde puré i skyrskummet og fordel over den afkølede kage i et glat og jævnt lag.
Sæt kagen på køl i mindst 5 timer (gerne natten over). Pynt evt. med frisk frugt og revet/hakket chokolade.




1 kommentar:

  1. Den ser utrolig lækker ud, heldige kollegaer du har...
    Har nydt en lidt anden version af gulerodshavregrøden idag, og hold da fast hvor er den lækker.
    Tak for god inspiration.

    Kh.
    Anne-Marie

    SvarSlet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Der var en fejl i denne gadget