onsdag den 11. juni 2014

Tacotærte - LCHF


Min kollega fortalte den anden dag om en tacotærte hun havde lavet hvor bunden bl.a. bestod af mandelmel og at den smagte rigtig godt. Jeg har selv tidligere lavet en, hvor man brugte en tortillapandekage som bund og det var ikke en succes...

Jeg fandt en opskrift jeg engang har printet ud og lavede en smule ændringer og der var ingen tvivl. Den var super lækker og kan klart anbefales. Vi går ikke op i LCHF, palæo eller stenaldermad herhjemme, så jeg ved ikke nok om det til at kunne forklare om det, men jeg har efterhånden prøvet et par af de der LCHF opskrifter om de har alle været rigtig gode. Tommi var også helt vild med den og fik julelys i øjnene da der var nok til aftensmad til to dage.

Jeg hader (H-A-D-E-R!) at rulle tærtedej ud og fucker det stort set hver gang, så da jeg hørte at denne dej bare skulle trykkes ud i formen var jeg lykkelig, men skeptisk; ville det nu holde sammen når den var bagt?
Svaret er ja. Jeg kunne skære fine stykker af tærten og bunden holdt hele vejen.

Jeg serverede tærten med guacamole og blandet salat og var sagtens en tærte jeg kunne forestille mig på et lækkert buffetbord, da den smager godt og er anerledes i forhold til de normale tærter.

1 tærte (ca. 4 personer)
130 g. mandler
35 g. solsikkekerner
30 g. sesamfrø
1 spsk. fiberHUSK (loppefrøskaller) - kan undværes
1 tsk. salt
40 g. koldt smør
1 æg

500 g. oksekød
Tacokrydderi (jeg bruger spidskommen, paprika, peber, salt, hvidløgsgranulat, løgpulver og lidt chili)
½ dåse majs

½ glas tacosauce

1 æg
2½ dl. creme fraise
150-175 g. revet ost - gerne cheddar

Start med at blende/minihakke mandler, solsikkekerner og sesamfrø til 'mel', bland så HUSK, salt og smør i og kør sammen til mere grov masse. Vend det i en skål og bland sammen med ægget (f.eks. med håndmisker med dejkroge). Stil det på køl i ca. 30 minutter.
Smør et tærtefad og fordel og pres dejen ud og op af kanterne. Prik et par steder med en gaffel. Forbag bunden ved 160 grader i ca. 20 minutter.

Imens laves fyldet. Brun kødet af i lidt fedt og tilsæt krydderierne. Smag til og tag fra varmen så snart det er færdigstegt.

Bland æg med creme fraise og revet ost sammen i en skål.

Når bunden er forbagt kommes fyldet i:
 - kød
 - majs
 - tacosauce
 - osteblanding

Bag tærten i 45 minutter og tag den ud og lad den sætte sig i ca. 5-10 minutter inden der skæres stykker ud.
4 kommentarer:

 1. Jeg har lavet en lignende engang og den smagte rigtig godt. Vi går heller ikke op i LCHF herhjemme, men man kan finde meget god og anderledes inspiration derigennem.
  Jeg trykker altid dejen ud i formen også alm. tærtedej. Jeg gør det inden den hviler i køleskabet, så er det endnu nemmere og resultatet har altid været godt.

  Kh.
  Anne-Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet om at lade den hvile i køleskabet og så virker det. Jeg vil prøve det næste gang :)

   God dag.

   Slet
 2. Har lige smidt den i ovnen, men jeg blandede majsene i kødet og serverer salsaen/ tacosaucen ved siden af, så det ikke bliver for stærkt. Glæder mig godt nok til at smage :-)

  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber du blev glad for resultatet :)

   Slet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...