tirsdag den 6. maj 2014

Roulade med friske jordbær, banan og flødecreme


Jeg fik en idé om at haven skulle hegnes ind. Så fridagen i torsdag gik turen til Davidsen Tømmerhandel og vi fik købt hegn og pæle. Det meste blev sat op samme dag, men lågerne ville jeg gerne have ekstra hænder til, så svigermor og handymand kom ud forbi mandag aften og hjalp med opsætning af hegn og til gengæld fik de min taknemmelighed i mad.

Aftensmaden blev spaghetti bolognese og aftenskaffen blev denne lækre roulade. De jordbær man kan købe nu er ikke ligefrem super gode, men de frister jo, så sammen med banan og flødecreme kom de ind i denne sukkerkage-roulade og smagen var rigtig vellykket. Alle tog 2 stykker :)

Jeg har tidligere haft min rouladedebut og det var så legende let, at jeg godt turde kaste mig ud i det igen. Vi spiste rouladen samme dag, men den kan fint stå til dagen efter og sætte sig. Sørg dog for at sætte den på det fad du vil serverer på og vent evt. med at pynte den til servering.

1 roulade/10 stykker
4 æg
125 g. sukker
100 g. mel
25 g. kartoffelmel
1½ tsk. bagepulver
Korn fra ½ vaniljestang eller ½ tsk. vaniljesukker
10-12 jordbær
1 banan
1 portion kogt kagecreme (hjemmelavet eller fra Dr. Oetker)
2½ dl. piskefløde pisket til skum (tag lidt fra til pynt)

Kom æggene i en skål og pisk med håndmikser til det er en gul masse. Tilsæt sukker under piskning og pisk i ca. 5 minutter til det er en luftig og cremet masse. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver i en skål og sigt det ned i æggemassen af 4 omgange. Efter hver gang vendes det rundt med en dejskraber uden at luften presses ud.
Kom bagepapir på en stor bradepande/bageplade og fordel dejen herpå i et jævnt lag. Bag ved 220 grader (ikke varmluft) i 6 minutter. Imens tager du et rent stykke bagepapir og drysser sukker ud på. Så snart rouladen tages ud af ovnen vendes den over på det sukkerbelagte bagepapir og der lægges et let-fugtigt viskestykke over. Lad den afkøle helt - ca. 30 minutter.
Rens jordbær og skær i små tern sammen med banan. Vend flødeskum sammen med afkølet tyknet kagecreme.
Fordel flødecremen ovenpå den afkølede bund og drys jordbær og bananstykker ovenpå. Rul sammen til en roulade ved hjælp fra bagepapiret. Skær enderne af hvis de er grimme og placer på et serveringsfad.
Pynt med flødeskum og evt. frysetørret jordbær.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...