søndag den 13. april 2014

Sirupskage med fyld af æblekompot, rom og makronflødeskum


Den anden kage som kom med på arbejdet i slutningen af marts var denne lækre 'lagkage' hvis man kan kalde den det når der kun er to bunde. Jeg lagde den sammen om morgenen og stillede på køl til vi skulle spise den om eftermiddagen og jeg synes den var perfekt! 

Jeg fandt opskriften inde ved Lykkes mad og fulgte den slavisk, men min kage hævede slet ikke nok op, så jeg delte den kun i to. Smagen fejlede til gengæld intet og den var nem at lægge sammen da der kun var to bunde.

Kommentarerne var at smagen var ny og at kombinationen var god. Jeg brugte Captain Morgan rom, da den er lys og ikke smager så kraftigt. Alternativ kan man bruge sherry eller saften fra 1 appelsin.

1 springform (8-10 personer)
Bunde
100 g. blødt smør
125 g. sukker
2 æg
1 dl. mærk sirup
2 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
Korn fra ½ vaniljestang
1 tsk. bagepulver
2 dl. mælk

Bland vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret og pisk så alt sukker, vanilje og smør sammen i en skål. Tilsæt æggene og rør godt imellem dem. Bland melet med krydderierne og bagepulver og kom det i dejen sammen med mælken og sirup.
Hæld i en smurt springform og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 45 minutter. Lad kage køle fuldstændig af og del så i 2 eller 3 hvis den er hævet nok.

Æblekompotten laves af
6 æbler
2 spsk. vand
3 spsk. sukker
1 tsk. kanel
Den 'tomme' vaniljestang

Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær i både. Kom det hele i en gryde og kog æblerne til de er møre. Mos dem og lad det køle af - husk at tage vaniljestangen op når det er kølet. 

Derudover skal du bruge
4 dl. piskefløde
1 dl. ymer eller creme fraise
200 g. makroner
5 spsk. rom
Korn fra ½ vaniljestang
½ spsk. flormelis til at blande vaniljekornene i

Kom makronerne i en pose og knus dem til forskellige stykker. Kom rommen ned i posen, ryst det sammen og lad dem stå og trække lidt. Pisk fløden sammen med vaniljekorn og lidt flormelis og vend creme fraise eller ymer i. Tag 1/3 af creme fra til toppen og vend makronerne i den resterende 2/3. 

Læg nu kagen sammen ved at smøre æblekompotten ud på den nederste bund og så makroncremen ovenpå. Læg den anden bund ovenpå og smør den resterende flødecreme ud og pynt med hakket chokolade.


Denne weekend har også stået på stævne med Arkansas - det gør de næste mange mange weekender. Denne gang blev vi placeret som nr. 3 og 4 i vores klasser, så det var en dejlig tur...

2 kommentarer:

 1. Hejsa.

  Er glad for, at du kunne lide kagen :-)
  Tak for den pæne omtale, og rigtig god påske.

  Vh Lykke

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og i lige måde. Nyder at følge med inde ved dig :)

   Slet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...