onsdag den 19. februar 2014

Lækker mørbradgryde med blomkålsris


Her på det seneste har vi testet sundere opskrifter af her i Rebelsig og for at være ærlig er det ikke alle resultater der er blevet lige gode...
Denne her er til gengæld et hit uden lige! Jeg elsker det og Tommi var også helt okay med at hans normale hvide ris var skiftet ud med blomkål - så længe der var sovs på altså...

Mørbradgryden skal I afprøve! Philadelphia'en med sweet chili var på tilbud i Abc-lavpris, men ellers brug en natural flødeost (light) og selv krydr med evt. chilisauce. Retten ender ikke med at smage af chili eller stærkt, så det skal bare være en lille teskefuld.

Blomkålsrisene er jo kendt overalt i blogland og er oprindeligt et led i LCHF-livsstilen. De er super nemme at lave og når først musikken spiller (=der er sovs på), så smager de altså skønt og mætter suverænt!

Opskriften på mørbradgryden er herfra og jeg har kun lavet minimale ændringer, men alligevel får I lige min version

4 portioner
Olie/becel til stegning
1 svinemørbrad - afpudset
1 bakke brune champignon (ca. 300-400 g.)
3 rødløg
1 rød peberfrugt
3 store tomater eller 8 cherrytomater
1 bæger (200 g.) Philadelphia med sweet chili
1 dl. mælk
Salt og peber
1 dåse/pakke cocktailpølser
Persille

Start med at ordne alle grøntsagerne: champignon renses og deles i halve, rødløg grofthakkes, peberfrugt i tern eller strimler, tomater i mindre stykker. Mørbraden skæres op i bøffer på et par centimeter og krydres med salt og peber. 
Varm en gryde op med lidt olie og svits løgene. Imens varmes en pande op med lidt olie hvor bøfferne brunes på. I gryden med løg tilsættes champignon og peberfrugt. Efter 2-3 minutter kommes tomat og Philadelphia i og der røres godt rundt imens flødeosten smelter. Tilsæt de brunede mørbradbøffer og mælken. Lad det simre under omrøring i ca. 10-20 minutter, men rør ofte så det ikke brænder på. Tilsæt til sidst pølser og smag til med salt og peber. Server med hakket persille.

Normale ris indeholder ca. 130 kcal. pr. 100 g. kogte ris. Blomkål indeholder ca. 24 kcal. pr. 100 g.

2 portioner
1 blomkålshoved
1 gryde med vand
Salt og evt. lidt bouillion

Riv blomkålen groft på rivejern eller i foodprocessor. Kom det i en gryde med vand og salt (og evt. en kvart terning bouillon) og bring det i kog. Lad det kun lige komme i kog og tag så gryden af og hæld i et dørslag og lad det dryppe af.


Imorgen står den atter på hestetandlæge, da Arkansas har en ulvetand som skal fjernes. Så jeg tager en halv fridag og får ordnet dette, så han igen kan smile :)

4 kommentarer:

 1. Umm Det ser rigtig lækkert ud. Det er rart med et tvist på en gammelkendt ret. Og jeg giver dig ret at blomkålrisene er supergode, og de er lette at ændre smagsprofilen af dem, ved at tilsætte lime, ingefær eller lignende.
  Jeg må vist lige kigge videre på din blog - har gemt dig i bookmarks.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tove. Ja, jeg tænker også at komme lidt karry i "risene" hvis det er til stærkt mad :-) Ha' en god dag!

   Slet
 2. Du har så evigt ret. Blomkålsris er blevet ekstremt populære, og det er da også én af de mest besøgte opskrifter på vores egen side. Jeg kan i øvrigt varmt anbefale at putte squash i alt hvad der kan puttes grøntsager i. Vi bruger squash i nærmest alle opskrifter. Det er sundt og smager af absolut ingenting!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Thomas
   Jeg har det med at komme gulerødder i alting, men squash er det også en god idé :)
   God dag.

   Slet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...