mandag den 7. oktober 2013

Cantucci biscotti med chokolade og mandler


Disse småkager købte min mor tit nede over grænsen i 90'erne og lige så meget som min mor og jeg elskede dem, lige så meget hadede min far dem. De var uspiselige fordi de var så hårde og kedelige i smagen...

Min søster bagte dem sidste år og jeg fik hendes opskrift som var drønlækker! De er nemlig hårde og sprøde og jeg kan tage op til 20 minutter om at spise én, hvilket jo er ganske okay da de jo ikke ligefrem er sunde :)

20 stk.
300 g. mel
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. kardemomme
Korn fra ½ vaniljestang
½ tsk. salt
125 g. sukker
3 æg
125 g. mandler
75 g. hakket chokolade - gerne mørk og i grove stykke.

Kom mel, bagepulver, kardemomme, vaniljekorn, sukker og salt i en skål og bland det sammen. Kom de hele mandler, chokoladestykkerne og æggene i og rør det sammen til en ensartet masse - det er meget klistret!
Fordel dejen på en beklædt bageplade i to stænger og fordel fyldet så enderne ikke bliver kedelige. Bag stængerne ved 175 grader i ca. 25 minutter. Tag dem ud og lad dem køle af i 10 minutter. Skær stængerne i skiver og drej dem om på siden. Bag nu skiverne i yderligere 10 minutter. Sluk ovnen og lad dem stå derinde med lukket låge til de er kolde.
Opbevar i en kagedåse.


Så stod aftensmaden atter på noget nemt, da vi kom sent ind. Det blev til lækre sandwich med hønsesalat og salat.
Jeg har de sidste to år været så træt af det mudderbad som hestene laver på folden når det har regnet lidt. De står i mudder til knæene og tager en krig at gøre rene.
Så i år skulle der laves en løsning! Tommi skaffede en palle fortovsfliser og så skal der ellers bare graves ud, lægges sand og så fliser på. Hurra for min fars staldkat, som tager det værste af arbejdet!

1 kommentar:

  1. Kæft de ser så gode ud! Mums. Lige sådan en til aftenkaffen - jaaa tak!

    SvarSlet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...