lørdag den 26. oktober 2013

Bananmuffins med lækkert fyld af Dumle/Guldkaramel/Marcipanbrød


For 2 uger siden legede jeg lidt i det søde køkken. Jeg havde nogle bananer som var mere end modne, men havde ikke lyst til banankage - ej heller almindelige bananmuffins. Derfor blev de fyldt med alverdens lækkerier og det var SÅ lækkert! Min favorit var dem med dumle, men også guldkaramel var godt. De små marcipanbrød smagte også fint, men til en anden gang vil jeg hellere blande revet marcipan i dejen, da brødene mistede meget af mandelsmagen efter bagning

18 muffins
100 g. margarine
2 dl. mælk
2 tsk. citronsaft
2 æg
1½ dl. sukker
1 tsk. vaniljesukker
100 g. mel
3 tsk. bagepulver
1 knivspids salt
1 dl. kakaopulver
3 modne bananer
Dumle/guldkaramel

Smelt margarine og bland med mælk og citronsaft. I en skål piskes æg, sukker og vaniljesukker luftigt og hvidt. Tilsæt mælkeblandingen. Bland mel med bagepulver, kakaopulver og salt i en skål og drys det nem i den våde masse. Til sidst vendes moste bananer i kagemassen. Rør godt sammen.
Smør muffinsformen eller kom papirsforme i og fyld dem halvt op. Kom dit fyld i og fyld muffinsene op med dej.
Bages ved 200 grader i ca. 12-15 minutter. Afkøl på bagerist.


Fredag var hektisk. Tommi havde taget en fridag, da han skulle grille i hans svogers bilhus, da den lokale radiostation kom forbi og sendte derfra grundet en konkurrence. Kl. 6.15 havde han gang i grill med scramble eggs, bacon og brunchpølser.
Jeg selv tog på arbejde som sædvanligt, men tog tidligt fri, da vi skulle nå ned over grænsen og handle samt hente træpiller til hestehuset (til dem der ikke har forstand på heste, så står mine haflingere i træpiller da det er mere allergivenlig og nemmere at holde end halm). Vi fik skyndt os igennem butikkerne og havde pludselig meget travlt, for klokken slog 17 og Tommi skulle til oktoberfest i Vejrup kl. 18. Det var en umulig mission når vi havde trailer med, men med venlig trafik og en bil med hjemve satte jeg ham af foran hallen kl. 18.27. Han klædte om på parkeringspladsen og kom hjem i morges kl. 05, så han nåede vist at få lige så mange øl som de andre.

God weekend! Min lørdag har primært været i køkkenet da jeg skulle lave lagkager til Tommis farmors fødselsdag i morgen. Heldigvis blev det også til en dejlig og blæsende tur på Armeno :)

7 kommentarer:

 1. De ser nok godt super lækre ud.

  Nå de så bliver kolde bliver dumlen og guldkaramellerne så helt hårde igen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Guldkaramellen blev lidt hård, men dumlen var helt smeltet :)

   Slet
  2. Mangler du ikke at skrive hvor meget mel der skal i ?

   Slet
  3. Hov, jo da. 100 g. :) Jeg skriver det lige ind..

   Slet
 2. Hej. Min datter vil gerne bage disse muffins, men vi er i tvivl mht kakaopulver. Hvilken type mener du og hvad bruger du selv?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej. Det er bagekakaopulver (ikke nesquick!), det som står på hylden ved bagepulver og lignende i butikkerne.
   Jeg bruger det med en mølle udenpå :)

   Slet
 3. Jeg lavede dem idag men kun med dumle, og dumlen smeltede helt og da de havde fået 10 min begyndte karamellen at komme ud af muffins. De havde en god smag men dumlen blev ikke ligesom på dit billede karamellen var der slet ikke:(

  SvarSlet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Der var en fejl i denne gadget