lørdag den 28. september 2013

Rocky roads med lakrids


Rocky roads er åbenbart typisk amerikansk og kan laves i et utal af varianter. Hovedingredienserne er chokolade, skumfiduser og nødder og så tilsat fyld efter smag. Jeg har set dem mange steder efterhånden, så hvis du fortsat ikke har prøvet at lave dem, så kom igang.

Efter p-tærterne den anden dag havde jeg både chokolade og skumfiduser til overs, så det var nemt at lave disse, selvom de smager som noget dyrt købt.

Jeg brugte de bløde og søde lakridser fra Panda lakrids og de var perfekte i sådan en blanding. Jeg kom også lidt kiks i, men det anbefales ikke da de blev bløde kort efter.

Ca. 20 stykker
20 bløde og søde lakridser
8 store skumfiduser
10 mandler
150-200 g. chokolade efter eget valg

Klip/skær lakrids og skumfiduser i mindre stykker og hak mandlerne i halve. Fyld en kasserolle halvt op med vand og bring vandet i kog. Kom den hakkede chokolade i en varmebestandig skål eller en vandbadsindsats. Tag gryden med vandet fra varmen og kom skålen/vandbadsindsatsen ned i det varme vand og rør godt imens chokoladen langsomt smelter. Kom lakrids, skumfiduser og mandler i chokoladen, rør godt rundt om kom blandingen i en lille form beklædt med bagepapir.
Stil køligt til det er størknet, skær i mundrette stykker og server! Opbevar dine rocky roads på køl.


 
Jeg har opdaget at jeg har lidt travlt ang. udfordringen i 2013, da jeg ikke rigtig lavede noget i august og det meste af september på grund af Labans sygdomsforløb og salg af Karla.
Derfor er der nu noget at indhente, for jeg VIL gennemføre udfordringen. 

2 kommentarer:

  1. Spændende version med lakridsen - jeg kan forestille mig, at det er en ret god kombination (men nu elsker jeg også kombinationen af lakrids og chokolade ;-))

    SvarSlet
    Svar
    1. Blød sød lakrids med chokolade og så skum og sprøde mandler. Mums! Prøv lige at lave dem så bliver du forelsket!

      Slet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...