onsdag den 25. september 2013

Hjemmelavede p-tærter


I foråret fik jeg tilsendt bogen "Børnenes køkken" fra Politikkens forlag og jeg roste den til skyerne. Desværre kom den op på hylden og blev glemt i noget tid. Nu er den dog fremme igen og i går fik jeg afprøvet at lave p-tærterne fra bogen, som har stået på to-do-listen i lang tid.

Ærlig talt så tog det ca. 10 minutter at lave dem, så på køl i 20 minutter og vupti - de lækreste små godter er klar til servering!

Jeg fik 23 ud af portionen hvor bogen sagde 15, men jeg synes mine er rigeligt store og skal alligevel bides over i to.

23-25 stk.
100 g. saltede peanuts
75 g. skumfiduser klippet i små stykker
200 g. hakket chokolade - jeg brugte lys mælkechokolade

Fyld en kasserolle halvt op med vand og bring vandet i kog. Kom den hakkede chokolade i en varmebestandig skål eller en vandbadsindsats. Tag gryden med vandet fra varmen og kom skålen/vandbadsindsatsen ned i det varme vand og rør godt imens chokoladen langsomt smelter. Kom skumfidusstykkerne og peanutsene i chokoladen, rør rundt og kom dem på bagepapir i små klatter. Lad dem køle af og nyd de små lækre mundfulde.
Jeg skulle mandag have haft svar på om den nye hest blev min. Desværre blev dyrlægen syg og sælger tog på ferie til middag, så jeg må lige vente yderligere en uge. Heldigvis måtte jeg låne min venindes pony lidt længere, så Laban hygger sig herhjemme og nyder at blive forkælet.

10 kommentarer:

 1. Den opskrift må jeg hellere få testet!

  Hvad hest har du kigget på? Og er det den i Frederikshavn du skrev om tidligere? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, kom i gang :)

   Det er en fra Sønderjylland. Den i Frederikshavn blev (desværre) solgt til en der var og se på den anden forinden mig.

   Slet
 2. Nommenom! P-tærter er klart min chokoladefavorit (sammen med skildpadder selvfølgelig). Jeg bliver altid helt enormt fristet af Kvicklys "verdens største p-tærte", og må minde mig selv om, at det jo reelt er en kage og ikke en rigtig p-tærte, før jeg kan gå videre. Måske jeg rent faktisk selv skulle prøve at lave verdens største p-tærte...? Hvor meget mavepine mon der skal i?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha, jeg stod faktisk og overvejede at lave én stor, men det ville nok ikke være så fotogent :)

   Tænker du skal tilføje med mavepine og en pakke med tandbørste og mundskyl til bagefter. Puha...

   Slet
 3. Super lækre og mega nemme. Lavede en portion i søndags med lys chokolade... den er væk nu! Så har lige lavet en portion mere, denne gang med mørk chokolade, så må vi se hvor længe den holder :)

  Tak for en dejlig blog, jeg elsker at kigge forbi, og se hvad du nu har fundet på af spændene ting ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder godt at du kan lide dem :)

   Tak for de søde ord. God dag!

   Slet
 4. Jeg får hurtigt nok af normale p-tærter, da jeg ikke er verdens største fan af fransk nougat. De her med marshmellow lyder dog temmelig fristende. så spørgsmålet er - hvad er vurderingen, bedre end normale p-tærter?

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså helt ærligt så kan jeg bedst lide de rigtige, men jeg synes de hurtigt bliver kvalme. Dem her spiste jeg 5 af i træk og havde stadig lyst til flere. Men det er nok ikke en fordel, he he :)

   Slet
  2. Well jeg har en rimelig sød tand - vi taler abnormt sød (jeg nappede lige en liter is mixet op med en pakke knuste cookies, et par stykker brownie, et par ritter sport og diverse sweets i løbet af et par timer forleden) så det lyder som et must try...

   Slet
  3. Ha ha, har jeg mon mødt min overmand? :)
   Lav dem og lad mig vide hvad du synes! :) God dag

   Slet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...