torsdag den 15. august 2013

Gulerodsstykker med havregryn


Vi manglede nogle sandwichbrød til Tommis madpakke og da Abc-lavpris havde lukket, måtte jeg lige bage disse. De blev supergode og var ikke tørre på 3. dagen. Perfekte til madpakken eller picnickurven!

6 stk.
25 g. gær
1 dl. lunken vand
1 dl. mælk
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
½ dl. olie
2-3 gulerødder, revet
1 dl. solsikkekerner
2 dl. havregryn
1 dl. grahamsmel
Ca. 2½-3 dl. hvedemel - kom lidt i af gangen og mærk efter på dejen
1 æg - sammenpisket

Opløs gæren i lunken vand og tilsæt sukker, salt, mælk og olie. Rør igennem. Tag en lille håndfuld af havregrynene fra til pynt og tilsæt resten i dejen. Pisk ægget sammen og kom halvdelen i dejen og gem resten til pensling. Kom de revne gulerødder og hele solsikkekerner i. 
Tilsæt grahamsmel og hvedemel lidt af gangen til dejen er sammenhængende, men stadig fugtig.
Stil til hævning et lunt sted i ca. 50 minutter til den er hævet til dobbelt størrelse.
Ælt dejen igennem og del i 6 stykker. Form til sandwichbrød - pres lidt flade - og stil til hævning igen i ca. 25 minutter. Pensl med æg og drys med havregryn og bag ved 200 grader i ca. 12-15 minutter. Pak dem i en pose kort efter de er kommet ud fra ovnen, så der kommer lidt kondensfugtighed i posen for at holde dem bløde.

I denne uge holder vi ferie herhjemme og vi har allerede nået det meste på to-do-listen. Køkkenet er gået fra mintgrøn til hvid - bryggerset ligeså, dog fra beige til hvid. Der er ryddet bede og sået græs, samt indkøbt ukrudtsdug og bestilt granitskarver. Der er gravet brødringe ned til egen boring (= gratis vand til vanding på marken) og der er sorteret i alle papirer på kontoret. Derudover er alt vasketøjet ordnet og gæsteværelset og pulterkammeret er opryddet. Hestehuset er rengjort og høloftet fyldt op med nyt frisk hø.
Tilbage på listen er de mindre sjove ting, såsom 'vaske gardiner', 'gulvvask', 'pudse spejle', osv... Laban er fortsat på antibiotika, men er dog i bedring - jeg krydser fingre for at han bliver god igen og fortsat kan bruges som ridehest :) Indtil da bliver han bare forkælet og det nyder han vist også...

1 kommentar:

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...