søndag den 28. juli 2013

Kyllingekugler med gulerod og ærtedip dertil


I Schweiz er alt dyrt! Alt! Vi havde derfor medbragt alt mad hjemmefra, råt eller tilberedt så der var ingen nye smagsoplevelser på ferien. Det betød også at vi ikke rigtig fik noget frisk og slet ikke noget grønt. Derfor skulle menuen idag stå på noget frisk, sundt og grønt! Jeg havde først taget nogle flotte torskefilletter op som Tommi fangede for en lille måned siden, men da han har haft bøvl med maven i nogle dage og vi begge var lettere tømmermændsramte, kom de tilbage på frost. I Netto fandt jeg en pakke hakket kyllingekød på tilbud og det endte ud i en lækker menu, som passede til vores maver og humør.

Der var blot 350 g. i pakken med kyllingefars, men den blev spædet op med gode sager og rakte til en ordentlig omgang kyllingedeller/kugler som smagte super godt. Sesamfrøene indeni gav et godt bid i dem og det endte med at vi spiste det hele med fingrene, så jeg vil anbefale kuglerne til en af sommerens picnicudflugter sammen med en bunke gnavegrønt! Jeg glæder mig til at få dem med på madpakken imorgen!

Den smukke ærtedip har jeg lavet ofte og den smager skønt! Brug friske eller optøede frosne ærter - 2-3 håndfulde, 1 fed hvidløg, 3 spsk. fromage frais/creme fraise/skyr, salt og peber. I minihakker eller blender til ønsket konsistens og bum. Lækker ærtedip!

20 kyllingekugler
350 g. hakket kyllingekød
2 fintrevet gulerødder
2 spsk. sesamfrø
1 æg
1 stor håndfuld havregryn
1 spsk. fromage frais/creme fraise/skyr
1 håndfuld hakket frisk persille
Salt og peber

Bland alle ingredienserne til en lækker fars. Fyld et glas med varmt vand og dyp en teske deri. Form kugler med den lune ske og dyp den i vandet efter hver kugle, så er det nemt at forme dem flotte.
Kom kuglerne på en beklædt bageplade og bag dem i ovnen ved 215 grader i ca. 15 minutter. Tag en ud og tjek de er gennemstegte.
Server med grøntsager og ærtedip.


3 kommentarer:

 1. Nøj, hvor lyder det godt, det skal helt sikkert prøves en dag!

  SvarSlet
 2. Halløj :)

  De se vildt lækre ud! Hvis man nu skulle spise dem til aftensmad, har du så nogle ideer til hvad man kan spise til?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tænker at de er lækre i pitabrød eller med pasta eller evt. i en salat.

   Slet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...