søndag den 2. juni 2013

Forlorne hareunger


Den seneste uge er forsvundet som dog for solen. Det gode vejr betyder at vi er endnu mere udenfor end normalt og at man kan udnytte endnu mere af dagen. Desværre har det også betydet at vores aftensmåltider er gået lidt i dvale, da vi stort set alle aftener først er kommet ind ved 20/21 tiden og så er kreativiteten til madlavning meget lille.
Vi har dog fået ordentlig mad en enkelt dag.
Det er vist ingen hemmelighed at forloren hare er en succes herhjemme, dels fordi det er fars og dels fordi det er bacon. Det er dog også en ret, som ikke lige er mest fotogen når det serveres, men det er slut nu.
Disse små portionsanrettede hareunger er lækre og lidt mere fancy at servere end normalt.

4 stk.
500 g. hakket kalv/flæsk
1 finthakket løg
1 enebær, knust
1 æg
2 spsk. rasp
Salt og peber
1 pakke bacon

Bland en fars af alle ingredienserne (undtagen bacon) og rør til den er som frikadelle-fars (kan formes uden at være tør).
Smør 4 ramekiner og for dem med baconskiver. Fordel farsen heri og stil dem op i et fad. Bag dem ved 200 grader i ca. 30 minutter. Vend dem på hovedet i fadet (så baconen er øverst) og stil dem ind i ovnen igen, evt. på grill, så baconen bliver sprød.
Hæld skyen fra fadet og brug det i en opbagt brun sauce som er smagt til med tyttebær.
Server hareungerne med kartofler, sauce og tyttebær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Der var en fejl i denne gadget