søndag den 12. maj 2013

Hjemmelavet 'vingummi'


Opskriften fra Familie Journalen hed hjemmelavet vingummi. Jeg vil nu hellere kalde det jell-o eller gelestykker, for det er nu ikke som det vingummi jeg normalt køber. De smager ikke dårligt, men efter et eller to stykker har man fået nok, måske på grund af mængden af husblas.
Det var dog sjovt at lave og fordi det er så nemt kan børnene sagtens inddrages.

Opskriften anbefaler isterning-forme. Jeg brugte mine to silikone-forme fra fyldte chokolader, men måtte supplerer med isterningebakke til de sidste og det fungerede også fint, de blev bare meget store. Men man kan jo bare lade være med at fylde dem helt op, he he.

Det tog ikke lang tid og jeg vil prøve at eksperimenterer med en lakrids-variant snarest muligt eller måske med et stykke frugt i midten.
Skulle der være nogle der ligesom min veninde ikke ved hvad citronsyre er, så er det en lille pose til ca. 5 kr. som fås i alle supermarkeder og står ved husblas og krydderier.

30 stykker
10 blade husblas
75 g. sukker
1 tsk. citronsyre
1 tsk. kartoffelmel
1 dl. ren saft (jeg brugte Ribena)
1 dl. vand
Evt. ½ tsk. frugtfarve
Olie til formene

Skil husblas'en i skiver og læg dem i en skål koldt vand. Imens kommes sukker, syre, kartoffelmel, saft og vand i en gryde og massen varmes op. Når sukkeret er smeltet tages gryden fra varmen. Frugtfarve tilsættes. Husblas'en vrides tør og kommes ned i den varme masse. Rør godt rundt til det hele er opløst. Pensl formene med olie/sprayfedt og hæld blandingen ned i. Stil på køl i mindst 4 timer.
Server for slikmunde :) 
Svedperlerne er blot lidt overskydende olie fra formene :)
 
Grillen har kørt siden kl. 7.00 - vi får gæster kl. 19 - er der mon nogle som kan gætte hvad menuen lyder på? :)

1 kommentar:

  1. Rigtig flot resultat :-)
    Er vild med de forme som du har valgt at benytte :-)

    //Malene - Vinterfryd.dk

    SvarSlet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...