onsdag den 15. maj 2013

Burgerboller - bløde og sprøde


Min søster bor til dagligt i Midtjylland, men i weekenden var hun hjemme ved de gamle, så de kom alle ud og spiste i Rebelsig om søndagen. Menuen stod på pulled pork da de aldrig har smagt det hjemmelavet. Det var en kæmpe succes og jeg vil love at påstå at det denne gang blev endnu bedre end sidst, selvom vi lavede det på næsten samme måde.
Sidste gang brugte vi et porcelænsfad på grillen, da det var en våd marinade, men det tog simpelthen så mange dage at gøre fadet rent, da marinaden var brændt fast. Denne gang brugte vi en staniolbakke og det fungerede fint.

Nå, men det kød skulle jo spises med noget. Ligesom sidst faldt valget på burgerboller med coleslaw. Jeg lavede nogle andre boller end sidst og disse var bare super gode - bløde indeni og sprøde udenpå. Opskriften er vist fra Jubii Debatten, for jeg har skrevet den ind i et worddokument i 2010.

10 burgerboller
1 pakke gær - 50 g.
1 dl. vand
1½ dl. mælk
50 g. sukker
1 tsk. salt
1 æg
75 g. flydende/smeltet margarine
500 g. mel
1 æg til pensling
Sesam og nigellafrø

Lun mælken og kom vandet i til det er lunken. Kom det i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt, æg og margarine. Rør godt og tilsæt mel lidt efter lidt. Dejen må godt klistre lidt. Stil til hævning i 30 minutter et lunt sted.
Del dejen op i 10 stykker og form til burgerboller. Stil på en beklædt bageplade (5 på hver plade). Stil til efterhævning i 30 minutter, pensl med sammenpisket æg og drys med sesam og nigellafrø.
Bages ved 210 grader i 13-15 minutter.4 kommentarer:

 1. Du skal prøve at lave spise med Prices burgerboller en dag, dejlige luftige og nemme:-)

  God dag :)
  Rie

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan være de bliver afprøvet en dag :) Tak for tippet

   Slet
 2. Uhm, de ser lækre ud - og tilbehøret også ikke mindst!

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Mm, det er bare så lækkert. Gid man kunne leve af det hver weekend!

   Slet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Der var en fejl i denne gadget