fredag den 12. april 2013

Stegt flæsk med persillerisotto


Jeg er en sucker for paneret flæsk med persillesovs, men Tommi er jo ikke så meget til 'sådan noget kød hvor der er fedt på', så vi får det ret sjældent.
Denne gang blev kartofler og sovs skiftet ud med en lækker risotto og det var bestemt en keeper. Opskriften er fra UdeogHjemme.

Jeg har dårlig oplevelser med parmesanost, men besluttede mig for at købe en hel så det var 'frisk' fremfor det på dåse. Da det var revet smagte jeg på det og føj! Jeg kom det dog i risottoen og mums det var lækkert! Helt vildt som det kan ændre smag ved tilberedning.

Flæsken blev stegt i ovnen, men jeg vil til enhver en tid foretrække paneret flæsk stegt på panden.

4 portioner
12-16 skiver svinebryst i skiver/flæsk
Salt og peber

1 løg, hakket
3 spsk. olie
400 g. risottoris
1 liter vand
1 fondterning/bouillion (hønsesmag)
150 g. revet parmesan
1 fed hvidløg, finthakket
1 citron
1 bundt persille
Salt og peber

Bank flæskeskiverne lidt flade, krydr med salt og peber, læg på bagepapir på en rist og kom dem øverst i kold ovn ved 200 grader. Stil en bageplade lige under. Efter ca. 15 minutter vendes skiverne og steges færdig på bagsiden.

Imens laves risottoen

Steg løg gennemsigtigt i olie og tilsæt ris. Rør godt rundt, tilsæt lidt vand, lad det blive suget HELT op, tilsæt lidt mere, osv. til vandet er brugt. Rør konstant, da det hurtigt brænder på når der ikke er meget væske. Tilsæt bouillion sammen med det sidste vand.
Tag gryden fra varmen og tilsæt revet ost, hvidløg, persille, lidt citronskal og lidt saft samt salt og peber. Smag til med krydderier og citron.
Server!Weekenden herhjemme står i hyggetegn med gode venner. Der bliver lavet lidt mad lørdag ellers står den på mad ved andre :)
God weekend når I kommer dertil.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...