mandag den 8. april 2013

Rødbedesuppe (Borsch/Borsjtj) med rosmarinhorn


Rødbedesuppe har længe stået på to-do-listen og da vi i vinters fik det ved svigerfar (og det smagte super godt), måtte jeg selv i gang.
Ligesom andre supper er denne billig at lave til mange, men den ligner en million når den serveres. Jeg nåede dog kun at få et enkelt billede af den færdige suppe, da vi var ved at dø af sult.

Suppen blev serveret med suppehorn med lidt rosmarin i, hvilket passede super godt til suppen. Opskriften på hornene er fra The Big Meowski.

Rødbedesuppe til 4 personer
2 rødløg, hakket
1 fed hvidløg, presset/hakket
Smør/margarine
4-5 rødbeder, i tern
4-5 kartofler, i tern
4-5 gulerødder, i skiver
1 liter vand
1 grøntsagsfond (f.eks. Fond du Chef)/2 grøntsagsbouillionterninger
½ tsk. timian
Salt og peber
Creme fraise til servering

Svits løg og hvidløg i en gryde i lidt fedtstof. Tilsæt grøntsagerne og lad dem hurtigt svitse med i ca. 3 minutter, inden der tilsættes 3/4-dele af vandet og bouillion/fond. Lad grøntsagerne koge møre i ca. 30 minutter. Tilsæt timian og (stav)blend suppen til en ensartet suppe. Tilbage i gryden med suppen og tilsæt det sidste vand imens den koger. Smag til med salt, peber og evt. timian.
Server med en klat creme fraise

8 suppehorn med rosmarin
25 g. gær
50 g. smør
1½ dl. mælk
1 tsk. salt
1 tsk. rosmarin
1 æg
375 g. mel

Smelt smør og hæld mælken i så blandingen bliver ca. 37 grader. Opløs gæren heri. Rør æg, salt og rosmarin i og kom tilsidst melet i lidt af gangen til dejen slipper, men fortsat er klistret/glat.
Stil dejen til hævning i 40 minutter et lunt sted.
Del dejen op i 2 stykker og rul til cirkler. Del hver cirkel i 4 dele og rul til horn. Lad dem hæve igen i 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg og bag ved 200 grader i ca. 15 minutter.


 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...