lørdag den 6. april 2013

Fyldte chokolader med lakrids og baileys/karamel


Jeg havde lidt chokolade som skulle bruges inden det blev for gammel. Min plan var egentlig påskeæg som skulle overtrækkes, men jeg fattede simpelthen ikke at forme noget ovalt/æggeformet så det endte med nogle fyldte chokolader istedet. De blev medbragt til påskefrokosten sammen med cupcakes'ene og vakte lykke.

For 2 uger siden var en kollega forbi med en flot gavekurv som tak fordi Tommi havde fundet en cykel til hende og lavet den i stand. I kurven var der bl.a. et glas sød lakridssirup fra Johan Bülow og det skulle jo afprøves, så det kom i hjerterne.

I de andre skulle der noget i som Tommi kan lide så jeg blandede lidt Baileys med karamelsauce (sådan noget til is) og det blev faktisk rigtigt lækkert og en kombination som jeg klart gemmer til næste gang vi skal have is.

Formene er fra Bilka og Tiger og var super gode og nemme at få dem ud af efter et par timer i køleskabet.

Smelt mørk/mælkechokolade over vandbad, tempér det og kom det i rengjort tørre forme. Lad det størkne i køleskabet i et par timer. Lav en lille fordybning i midten når det har sat sig lidt, men ikke er helt stiv. Kom fyldet i midten. Smelt lys/hvid chokolade, tempér det og fyld det ovenpå.

Den omtalte kurv var fra Den Lille Brugskunst i Bramming og indeholdte en masse fantastiske ting, se blot her :)

 

5 kommentarer:

 1. Hejsa,

  Mmm de ser gode ud og jeg er til alt med baileys, sä de mä pä min skal-afpröves-liste :-)

  Sikke en laekker gavekurv ;-)

  /Annemette

  SvarSlet
  Svar
  1. Baileys og karamel sammen er fantastisk.

   I lørdags tog jeg noget vaniljeis i Kenwooden og rørte det til næsten soft-ice. Tilsatte så Baileys og karamelsauce i isen og rørte det sammen. MUMS!

   Slet
  2. Uh, det var et godt (eller mäske ikke sä godt ;-)) tip, jeg elsker Baileys is fra Häagen Dazs, men jeg kan aldrig finde den, sä nu mä jeg pröve din udgave :-)

   Slet
 2. FINDES DER EN BAILEYS IS?????? Jeg er gået glip af noget! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe ja, Häagen-Dazs har lavet en virkelig laekker Baileys is, men den er lidt svaert at finde. Pröv at holde öje med den, for den skal du naesten smage :-)

   God weekend ;-)

   Slet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...