mandag den 11. marts 2013

Pulled pork på grill


Som faste læsere ved, har pulled pork stået øverst på min to-do-liste længe, men jeg har ikke kunne tage mig samen til at lade ovnen stå tændt i 12 timer.
Sidste weekend besluttede vi at lave det til fødselsdagsgæster. Min plan var at starte med det på grillen i nogle timer og så i ovnen. Men Tommi var så god til at holde grillen på 115 grader, at stegen endte med at få alle 12 timer derpå.
Resultatet var en succes! Hold nu op hvor var det lækkert og gæsterne var imponeret og spiste med største velbehag. Jeg serverede det i burgerboller med coleslaw (opskrifter på begge dele kommer straks) og bbq-sauce og selv dem som normalt ikke kan lide coleslaw spiste det og blev mætte.

Vores Weber er en almindelig 'kul'-grill og Tommi lagde kullene rundt i en cirkel og tændte for kullene i den ene ende og så tændte de sig selv rundt i resten af cirklen i løbet af dagen. Vi fandt vejledningen her.

Der findes snart flere opskrifter på pulled pork end på lasagne så det var noget af en jungel at finde den rette opskrift. Jeg valgte en våd marinade da jeg var bange for at kødet ville blive tørt på grillen med en dry rub. Inspirationen fandt jeg ved Camilla, men lavede nogle ændringer som passede til mit køleskab. Jeg stegte min pork i et fad på grillen for at den våde marinade kunne være med.

Jeg startede fredag morgen og porken blev serveret lørdag aften. Stegen skal helst lægge i marinade i 24 timer inden stegningen.

6 personer
2,6 kg. nakkefilet
2 dl. ketchup
2 spsk. sirup
3 spsk. brun farin
2 spsk. HP sauce
2 spsk. sød fransk sennep
2 spsk. soya
2 spsk. engelsk sauce
2 spsk. olivenolie
2 tsk. røget paprika
2 fed hvidløg, presset
1 tsk. tørret chiliflager
Salt og peber

Bland alle ingredienserne sammen og kom dem i en frost pose. Læg nakkestegen i og smør den  godt ind i marinaden. Læg i køleskabet i ca. 24 timer.

Næste morgen (13-14 timer før servering) tændes grillen og fadet med steg og marinade sættes på grillen ved inddirekte varme. Sørg for at styre temperaturen så den ikke overstiger 120 grader.
Jeg gik ud ca. hver anden time og øsede marinade over stege.
Efter ca 12 timer var min steg klar, men det afhænger jo af størrelsen. Stegen er færdig når kernetemperaturen er 93 grader!

Tag fadet af grillen og lad stegen hvile i 10 minutter inden du begynder at trække kødet fra hinanden.
Server i burgerboller med coleslaw og bbq-sauce.
 

 
Alt i alt var det alt besværet værd for det smagte helt fantastisk og jeg glæder mig allerede til næste gang og det gør Tommi også.

2 kommentarer:

 1. 93 grader? Lyder lidt vildt:)

  Og tak for inspiration til en masse god mad:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rie.
   Ja, det er varmt, men dog rigtigt og faktisk er det 'mindste-temperaturen' det skal have.

   Tak for rosen :)

   Slet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...