onsdag den 27. marts 2013

Boller i karry med grove grøntsager


Jeg elsker karry og det er helt utroligt så meget karry vores husstand bruger på 1 år. Derfor er boller i karry en god kombination af Tommis kærlighed til fars og min svaghed for karryretter. Jeg er blevet vild med at komme grøntsager i og så er æbletern efterhånden et must i sådan en sovs.

Grøntsagerne fylder godt ud i retten og så er der lige til en eller to portioner mere end normalt.
De hjemmelavede kødboller er rigtig gode, men pas på ikke at lave dem for store. Jeg bruger en teske og fik rigtig rigtig mange boller ud af min portion. Brugte kun halvdelen i sovsen og frøs resten ned så der er til en anden gang.

4 personer
500 g. hakket kalv og flæsk
1 æg
1 løg, revet eller finthakket
3 spsk. mel
1 dl. mælk
Salt og peber
1 tsk. karry
3 laurbærblade

Start med at lave kødbollerne. Bring en stor gryde vand i kog med laurbærblade i. Lav imens farsen ved at håndmikse at blande alle ingredienserne sammen til en sammenhængende fars. Når vandet koger formes små boller af farsen og de kommes ned i vandet. Lad dem koge ca. 7-8 minutter til de kommer op til overfladen. Tag op med en hulske og læg dem i et fad.

Så skal karrysaucen laves

1-2 løg, grofthakket
5 gulerødder, i tern/skiver
1/4 knoldselleri, i tern
Margarine
Karry
1 spsk. mel
4-5 dl. sigtet kogevand fra kødbollerne
3-4 dl. mælk
1 æble i tern

Smelt margarine i en gryde, svits ca. 1 spsk. karry af, tilsæt mel og pisk til en smørbolle. Hæld kogevandet i lidt efter lidt imens der piskes så saucen hele tiden er tyk. Fortsæt til du har ønsket konsistens. Tilsæt gulerødder og knoldselleri. Lad saucen koge i 2 minutter. Tilsæt mælken lidt efter lidt til saucen er flydende, men ikke for tyk. Smag til med salt, peber og karry. Tilsæt æbletern og kødboller, varm saucen igennem og server med ris og frisk æble.


2 kommentarer:

  1. Nøj hvor lækkert :P har lige lavet det, dog med hakket kyllingekød det blev det bestemt ikke ringere af

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er rigtig lækkert med lidt ekstra grønt i sådan en karryret :)

      Slet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...