fredag den 22. februar 2013

Fyldt kalkunbryst


Hovedretten til en af fødselsdagene var fyldt kalkunbryst. Dette valgt ud fra gæsterne: 1 der ikke rigtig spiser rødt-køds-dyr, 1 der ikke spiser pasta/ris (kun kartofler), 1 der har gebis og begrænset tyggeevne og så Tommi som kun spiser 'rent' kød hvor han ikke skal være på vagt overfor fedt, brusk og lignende. Der blev spist godt af det, så det må betegnes som en succes.

Opskriften var fra Coco & Co, men jeg stegte baconen ved siden af istedet for at vikle kalkunen ind i det, da jeg synes baconen bliver blød af det.
Jeg lavede 2 kalkunbryster og det var mere end rigeligt! Men jeg vil hellere have for meget end for lidt mad til gæster - og så havde vi også til rester dagen efter.

10 personer + rester
2 kalkunbryster
2 pakke flødeost
2 porrer
500 g. champignon
Margarine til stegning
Salt og peber
1-2 pakker bacon i skiver

Ordn champignon og porrer og skær i skiver. Kom dem på en pande med margarine og drys salt og peber over. Sauter i ca. 5-7 minutter. Lad dem køle af.
Bland grøntsager med flødeosten. Skær en lomme i kalkunerne og kom fyldet ind. Luk med kødnåle eller med snor så fyldet bliver indeni. Læg dem i et fad og stil dem i en 180 graders varm ovn i 15 minutter. Tilsæt lidt varmt vand i fadet og steg videre i 50-60 minutter.
Tag dem ud og lad dem hvile under sølvpapir i 10 minutter. Steg imens bacon i ovnen i ca. 10 minutter.
Skyen fra fadet kan sies fra og laves til sovs med margarine, mel, fløde og ribsgelé.
Server med kartofler og lækker salat.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...