mandag den 18. februar 2013

Fødselsdagsboller - også til dagen efter


Ingen fødselsdag uden boller! Og gerne med tandsmør - når nu det er en særlig dag :)

Det er tradition at der serveres smurte boller til aftenskaffe/skrub af mad, for man kan altid lige klemme en halv bolle ned.
Disse er usunde og fyldt med fedt og kulhydrater - præcis som fødselsdagsboller skal være!
Jeg fandt opskriften ved Budgetpigen, men fik ikke lige så mange som hende og tilsatte lidt kardemomme i dejen, da det hører til i boller! Anyway - opskriften er her:

20-25 stk.
50 g. gær
5 dl. mælk
100 g. blød margarine
100 g. sukker
975 g. mel
1 æg
½ tsk. salt
+ æg til pensling

Lun mælken let og udrør gæren heri. Tilsæt sukker og margarine i tern og rør godt. Kom mel, salt, kardemomme og sammenpisket æg i og ælt dejen godt igennem i mindst 3 minutter.
Stil dejen til hævning i 45 minutter. Form herefter til boller, stil på bageplade og lad dem efterhæve i 45 minutter. Pensl med æg og bag dem ved 215 grader i 10-15 minutter.
Server med smør og ost!


2 kommentarer:

  1. De ser vidunderlige ud. Kommer helt til at længes efter en hvid, blød bolle med tandsmør :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er også noget af det eneste der dur når vejret er som nu (her daler sneen ned igen igen igen)...

      Slet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Der var en fejl i denne gadget