fredag den 15. februar 2013

Broccolisalat - som herren ønsker den


Tommi er helt ærligt ikke en salat-mand. Han er (som tidligere nævnt) en fars-kartofler-sovs-mand. Dog er der enkelte salater som han kan gå med til. Broccolisalat er en af dem. Dog skal det helst være i samme version som hans mor/papmor/søster og resten af familien laver og den er der altså ingen opskrift på - det er bare noget kvinderne i den familie kan.

Bom bom bom - så står man der og har ingen opskrift, men kun Tommis udtalelser om hvordan han mener det ser ud/smager.
Den endte dog med at ligne den fra Karolines Køkken ret meget og den var succes - dagen efter tog Tommi faktisk en hel bøtte 'salat' med på arbejde til frokost :)

1 stor skål
2 broccoli
2 rødløg, hakket
2 dl. rosiner
2 pakker baconskiver, sprødstegt
1 dl. pinjekerner, evt. tørristet let på panden
3 dl. creme fraise
2 tsk. sukker
2 spsk. citronsaft
Lidt salt

Del broccoli i mundrette buketter og skær stilken i tynde skiver. Kog det i en gryde/skål og hæld kogende vand og og dæk til med låg. Lad det stå i ca. 10 minutter til broccolien er al dente. Lav imens dressingen ved at blande creme fraise med sukker, salt og citronsaft.
I en stor skål blandes nu broccoli, hakket rødløg, rosiner, pinjekerner og sprødstegt bacon revet i mindre stykker og så dressingen selvfølgelig.
Server!
2 kommentarer:

  1. Mmmmm, den ser for skøn ud! Elsker broccolisalat, og denne ligner også den, som fruen ønsker ;) Rigtig flotte billeder!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hi hi, fruen her i huset kan ikke lide rå løg, så jeg smagte den ikke, men Tommi og gæsterne var vilde med den, så det må være troværdigt respons.

      Slet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...