onsdag den 16. januar 2013

Kartoffelboller med rosmarin


En ny uge betyder noget nyt til madpakken. De fantastiske gulerodsboller fra sidste uge blev skiftet ud med en anden rodfrugtsbolle. Nemlig disse kartoffelboller med rosmarin. Idéen er fra AMOs 3. bagebog, men jeg ændrede en del i opskriften og de blev rigtig gode, selv her på tredjedagen :)

8 boller
25 g. gær
3 dl. lunken vand
1 tsk. salt
1 dl. olivenolie
500 g. mel
1 rå kartoffel - skrællet og groftrevet
1 tsk. rosmarin

Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt til en smidig dej og lad den hæve i ca. 1 time et lunt sted.
Del dejen op i 8 stykker og form til boller. Læg dem på bagepapir og tryk dem lidt flade. Pensl med olivenolie og pynt evt. med lidt kartoffelskiver og rosmarin.
Bag bollerne ved 225 grader i ca. 8 minutter.







2 kommentarer:

  1. Øj de ser lækre ud :D jeg elsker en god og saftig bolle!
    Og de er da det rene guf i en madpakke - mums!

    - Maj :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Jep, der går jo nok lidt inden du skal have madpakke med igen når nu lille T er kommet til :)
      Men de er rigtig lækre ja..

      Slet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Der var en fejl i denne gadget