lørdag den 19. januar 2013

Fastelavnsboller med ekstra creme


Jeg har simpelthen haft en ubeskrivelig lyst til fastelavnsboller gennem den sidste uge og har godt nok været tæt på at køre forbi bageren og købe en med hjem. Heldigvis var jeg tålmodig og igår bagte jeg de lækreste fastelavnsboller som er meget bedre end bagerens!

Bollen er blød og fyldt op med lækker hjemmekogt vaniljecreme. Halvdelen blev bagt med et lille stykke marcipan indeni også efter Tommis opfordring og de er *biiiiiip* lækre!

Opskriften er Carinas, jeg ændrede kun en lille smule ved bl.a. at komme lidt kardemomme i dejen, da det smager af ren hygge og så kogte jeg cremen med rigtig vanilje istedet for vaniljesukker.

16 stk.
1 pakke gær (50 g.)
2 dl. mælk
125 g. smør
1½ dl. piskefløde
4 spsk. sukker
½ tsk. salt
1 tsk. kardemomme
500 g. mel

Smelt smør og kom mælken i så det er ca. 34-36 grader (lillefingervarm) og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen er smidig og lidt klistret. Lad den hæve 1 time.

Imens laves cremen.

6 dl. mælk
4 æg
6 spsk. sukker
½ vaniljestang (både korn og den tomme stang)
4 spsk. maizena (den rigtige)

Skrab korn ud fra vaniljestangen og bland det med sukkeret. Kom alle ingredienserne i en gryde inkl. den tomme stang. Pisk grundigt imens det varmes op til det er en tyk creme (tager ca. 10-15 minutter ved middelvarme). Tag det af komfuret og lad det køle af imens bollerne hæver.

Ælt den hævede dej og del den i 16 dele (mine vejede ca. 66 g. pr. bolle). Pres bollen flad og rul den ud med kagerullen. Kom cremen på (og evt. marcipan) og luk den sammen og rul til en rund bolle.
Lad dem hæve i ca. 1 time og bag dem ved 225 grader i 10 minutter.
Lad dem køle af på en rist og pynt dem med glasur og krymmel. 


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Der var en fejl i denne gadget