torsdag den 6. december 2012

Store luftige pølsehorn


Der skulle laves noget til Tommis madpakke og valget faldt på pølsehorn. Lige siden jeg lavede de israelske pizzaer, har jeg tænkt på at bruge dejen til pølsehorn. Dette blev afprøvet i søndags.

Det blev en succes! Og det er simpelthen nogle af de bedste pølsehorn jeg nogensinde har lavet. Dejen blev så luftig og 'fugtig' og selv dagen efter smagte de som nybagte.

Denne gang bagte jeg nogle store pølsehorn af hele grillpølser og det gjorde det nemt at dosere i madpakken.

8 store pølsehorn
25 g. gær
2½ dl. lunken vand
1 spsk. salt
1 spsk. sukker
2 spsk. olie
450 g. mel

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt resterende ingredienser og ælt til en smidig, let klistret dej. Lad dejen hæve i 1 time.
Del dejen op i 8 dele (mine vejede ca. 80-90 g. pr. horn). Form til pølsehorn og lad dem hæve igen i 30 minutter. Pensl med sammenpiskede æg (og drys evt. med sesam) og bag pølsehornene ved 200 grader i 15-25 minutter alt efter størrelse.
Lad dem køle af på en rist og server med ketchup.



17 kommentarer:

  1. Uhm, de ser lækre ud!! Min kæreste har skreget på pølsehorn den sidste måned, så jeg må hellere bare nogle til ham:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Så bare kom igang. Dejen er SÅ lækker og det er jo ret simpelt bagværk :)

      Slet
  2. mangler der ikke noget væske? syntes der er lidt for meget mel? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Nix, det passer skam fint nok :) Ellers tilsætter du blot lidt mere vand, men dejen skal være fugtigt og let klistret :)

      Slet
    2. De er helt geniale. Prøv at lave dem med skinke og ost!! Super lækre.

      Slet
  3. Prøver at lave dem... Er de fryse-egnet? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jep, hvis de da holder så længe :)

      Slet
  4. Måske dejen er lidt salt, men fine blir de :)

    SvarSlet
  5. Der skal helt sikkert ikke en spiseskefuld salt i - max 1,5 teske.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det bestemmer man jo selv, men en strøet spsk. og 1½ tsk. synes jeg ligner hinanden meget :)

      Slet
  6. Tusind tak for denne fantastiske opskrift, det er bare de ultimativt bedste pølsehorn ever !! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej :) Ja, jeg er også helt vild med dem. Godt du kunne bruge opskriften! God dag.

      Slet
  7. rigtig god opskrift, simpel men allivel god i smagen og ligger godt i hånden:) go størrelse haha - tak

    SvarSlet
  8. lavede en 4 dobbelt portion :)

    SvarSlet
  9. jeg elsker de pølsehorn har bagt dem 100x ... tak for opskriften:)

    SvarSlet
  10. De ser super lækre ud. :-)
    Er det alm. mel du har brugt?

    SvarSlet
  11. jeg lavet dem et par dage siden og de er så lækker :D lige et spørgsmål har du et råd til hvordan man bedst får dejen om pølsen? :D

    SvarSlet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Der var en fejl i denne gadget