torsdag den 29. november 2012

TIRAMISU - endelig!


Denne opskrift kan man vist kun kalde gennem-testet! Indenfor 4 uger har jeg lavet den 3 gange (Tommis farmors 81-års fødselsdag, min mors 52-års fødselsdag og kage til kollegaerne på arbejdet), men først imorges (kl. 05.15) fik jeg taget billeder af processen og det færdige resultat. Det er simpelthen blevet en favorit og det er SÅ simpelt at lave at det faktisk er hurtigere end end almindelig bradepandekage.

De fleste opskrifter anbefaler at man lader den stå til dagen efter. Dette er ikke min holding. Jeg vil gerne kunne smage at lady-fingers'ene er 'kiks/kage' og ikke bare smat, så jeg vil anbefale at spise det efter blot få timer på køl - min. 5 timer.

Jeg har brugt Brdr. Prices opskrift, da der var tilhørende video (og det kan vi jo godt lide!), men jeg hælder en sjat Amaretto mere i og bruger lige en halv æggehvide mere, da det så passer med bægerne med past. æg.

Brødrene siger at der er til 6 personer i opskrifter, men jeg vil nu mene der er til ca. (mindst) 10 personer, for man spiser jo ikke så meget af sådan en fed sag. Her har jeg brugt det størst af Rosendahl Grand Cru glas-fadene. Sidste gang brugte jeg mellemstørrelsen af samme serie og så blev det blot en tre-lags hvilket også var skønt.

Here it goes.

6/10 personer - 1 fad
4 dl. stærk kaffe - afkølet
2 dl. Amaretto (mandellikør)
3 bæger past. æggehvider
2 bæger past. æggeblommer
500 g. mascarpone (står sammen med flødeoste i butikken)
Vanilje fra ½ stang vanilje
100 g. sukker
400 g. Lady Fingers (savoiardi-småkager)
Kakaopulver - ikke Nesquick! :)

Start med at få lavet kaffen. I en almindelig kaffemaskine laver jeg 5 dl. vand+4 spsk. kaffe (Merrild alm.). Lad det køle af - hæld det evt. op i et fad så går det hurtigere. Bland amarettoen i.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen med håndmikser/røremaskine i 5 minutter på højeste blus. Tilsæt mascarponen og rør det grundigt sammen, men ikke for længe. I en anden skål piskes æggehviderne stive til de består marengs-testen.
Vend forsigtigt æggehviderne sammen med mascarponecremen med en dejskraber hvor du "folder" det sammen til en ensartet masse.
Nu skal du samle tiramisuen:
Dyp lady fingerne i kaffe/amaretto-blandingen og læg dem i et fad. De skal lægge tæt. Fordel halvdelen af cremen oven på og smør det godt ud i siderne. Læg endnu et lag dyppede fingere og fordel resten af cremen ovenpå. Dette lag skal være glat, så bliver kakaoen pænest.
Stil på køl frem til servering - min. 5 timer.
Inden servering drysses kakaopulver over gennem en sigte - ikke for tykt lag, da det er ret 'stærkt' og 'tørt'. Gør først dette lige inden servering, da det ellers bliver 'våd' af cremen og bliver mørkt og grimt.

7 kommentarer:

 1. Mmmm - helt klart en af mine yndlingsdesserter (jojo, man må godt have flere :-D).

  Jeg kan i øvrigt anbefale cognac som erstatning for Amaretto (hvis man ikke lige kan skaffe det).

  SvarSlet
  Svar
  1. Mm, det smager bare så godt.

   Jeg har vist aldrig selv smagt cognac (måske i en fyldt chokolade..), så ved ikke helt hvad det smager af, men jeg vil da huske det.

   Slet
 2. Resultatet ser rigtig flot ud - og jeg synes bestemt ikke man skal "bære over" med dine billeder, som du skriver i sin sidebar, de er superflotte :)
  Jeg får også nyt kamera her til jul og glæder mig som et lille barn!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej :)

   Hvor er du sød. Uh, hvilket kamera får du så?

   Slet
  2. Det er et NikonD 300 (S), tror jeg det hedder..
   I hvert fald et rigtig lækkert amatør spejlrefleks-kamera :)
   Det skulle være ret godt til det, jeg skal bruge den til - altså at tage billeder af mad. Men der er jo virkelig et hav forskellige kameraer at vælge imellem. Jeg fandt det her på tilbud i Photografica.
   Hvilket har du?
   Og findes du på bloglovin?
   - Signe / girlslovefood

   Slet
  3. Ja og man kan jo altid købe linser til kameraet så det kan udvikles.
   Jeg har et Canon EOS 550D med standardlinse (15-55mm) og så har jeg købt en linse (35-300) på tyske ebay (det var under halv pris af Danmark).

   Ved ikke om jeg 'findes' på bloglovin' men har da sådan en fin knap på bloggen omkring det, så mon ikke, ha ha :)

   Slet
  4. Lækkert! Ja lige præcis. Lyder som et godt kamera også.
   hah, den så jeg ikke - men så findes du jo også på bloglivin :p
   Har fundet dig. Du kan også finde mig derinde, hvis du vil.

   Slet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...