onsdag den 7. november 2012

Israelsk pizza (Lahem Bajin)


For nogle måneder siden faldt jeg over disse små pizzaer inde ved Tina. Tommi havde bedt om at få pizza på madplanen, så jeg tænkte at nu var det tid til at afprøve opskriften.

Og jeg må sige det er noget af en keeper! Jeg fortryder jeg kun lavede 5 stk. istedet for 10, for de smager simpelthen så godt! Jeg serverede dem med lidt salat til og Tommi spiste to stk. og var stopmæt - jeg selv nøjes med en enkelt da de mætter godt. Så der var to til madpakker og dagen derpå var de stadig lækre efter 80 sekunder i mikroovnen..

Jeg fulgte næsten Tinas opskrift, men lavede en smule ændringer i fyldet, så I får min version til 5 stk., men gang den gerne op for de er bare lækre!!! I opskriften brugte jeg en dåse cherrytomater som jeg har købt i Kiwi og har set dem i Bilka/Føtex også.

5 stk.
25 g. gær
2½ dl. lunken vand
450 g. mel
1 spsk. salt
1 spsk. sukker
2 spsk. olie

200-250 g. hakket oksekød
2 løg
3 fed hvidløg
Olie til stegning
1 tsk. paprika
1 tsk. chiliflager
1 dåse cherrytomater i saft
Salt og peber
Persille
Pinjekerner

Lav dejen ved at røre gæren ud i lunken vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt sammen til en smidig dej, som gerne må være lidt våd. Stil dejen til hævning i 1 time.

Lav imens fyldet ved at hakke løg og hvidløg i grove stykker og svits dem i en gryde med olie, paprika og chiliflager. Når løgene er klare tilsættes kødet og det brunes under omrøring. Tilsæt tomaterne og kog fyldet op i mindst 5 minutter. Tilsæt salt, peber og lidt hakket persille og smag fyldet til.

Del dejen op i 5 stykker og rul dem ud til ca. 1 cm. tykkelse. Smør dejen med olivenolie og kom fyldet på sammen med ca. 10 pinjekerner.

Bag pizzaerne i ovnen ved 220 grader i ca. 15 minutter. Drys med hakket persille og server!

8 kommentarer:

 1. De ser vildt gode ud! Hm... måske jeg skal lave minipizzaer i weekenden, når jeg får gæster? Det ville da være perfekt frokostmad :-)

  SvarSlet
 2. Mm, det var da en god idé. Det med at pensle dem med olie imellem dej og fyld var rigtig lækkert :)

  SvarSlet
 3. Ser endnu bedre ud end min version♥ Og de små ændringer er perfekte!!! Knus

  SvarSlet
 4. Det var simpelthen så lækkert Tina, kom endelig med flere spændende opskrifter fra udlandet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Har tænkt på om jeg skulle vise en israelsk/etnisk ret om ugen så det er en ide. Og så ved jeg da at en synes det er en god ide. God Jul♥

   Slet
  2. Ja jeg følger ihvertfald med på den vogn :)

   Slet
 5. Hejsa,

  Der er absolut intet israelsk over Lahm bi ajin, som betyder dej med kød på Arabisk. Israelerne har nok snarere "lånt" denne ret som så meget andet der betragtes som "Israelsk", så som Falafel, Hummus, Tabuli osv.

  Men ellers ser de lækre ud ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej :)

   Dej med kød, tja, det er jo meget sigende. Jeg beklager jeg ikke har fulgt op på om opskriften er 'rigtig' israelsk, men bare stolt blindt på internettet.

   Tak for din henvendelse :)

   Slet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...