torsdag den 8. november 2012

Bondemandens pandekage

 

Når vi skal ud og spise vælger vi gerne at tage ud til Kvie Sø og besøge deres pandekagehus. Det er nemlig ikke et helt normalt pandekagehus, men et spisested hvor de laver de lækreste pandekager med fyld i dejen og serverer de mest fantastiske specialøl.

Det er nu ikke fordi at det er specielt dyrt derude, men jeg måtte prøve at lave sådan nogle pandekager selv. Det var nemt! Mættede lige så godt som derude og jeg synes faktisk at de smagte bedre, men jeg kunne selvfølgelig også selv tilpasse fyldet.

I Kvie Sø vælger Tommi altid Bondepandekagen, som indeholder løg, champignon, skinkestrimler, ost og bacon. Jeg plejer at tage en med porre og skinke.
Skinkestrimler havde jeg dog ikke, men de smagte af rigeligt selv uden kød... Vi spiste begge 1 stk., og det var nok til at mætte os - faktisk spiste jeg slet ikke salaten ved siden af.

4 pandekager
5 æg
7½ dl. mælk
400 g. mel
1 tsk. salt
5 spsk. vand

Rør alle ingredienserne sammen til en ensartet masse uden klumper og stil den på køl i ca. 30 minutter.

Ordn imens fyldet - jeg brugte:
1 løg, hakket
1 porre i skiver
7 champignoner i skiver
1 pakke bacon - stegt på panden
Ost

Bland grøntsagerne (og hvis du vil have skinkestrimler i også) i pandekagedejen og steg 4 pandekager i lidt margarine ved middelvarme. Når den ene side er stegt lægges ostestrimler ovenpå og smelter imens pandekagen steger færdig. Drys med stegt bacon.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...