tirsdag den 6. november 2012

Appelsinkage med birkes


Da jeg mandag aften lavede mad sagde Tommi pludselig at han forresten skulle have kage med på arbejde tirsdag. Hurra! Heldigvis har vi jo altid på lager til at lave lidt kage og da der lå en appelsin og kiggede spændt på mig faldt valget straks på en spændende appelsinkage jeg har set ved Birthe.

Jeg smagte den ikke selv eftersom den var til arbejde og i min stress over at få den i ovnen fik jeg ikke lavet en muffin af dejen som jeg ellers plejer.
Men dommerne: Tommis arbejdsplads var vilde med smagen, omend ikke alle er vilde med osteglasuren, men sådan er det vel altid...

Kagen er en skønhed og det er klart en jeg vil lave til gæster fremover. Jeg ændrede lidt i opskriften, så den kommer lige for en god ordens skyld her.

1 springform
200 g. smør
200 g. sukker
3 æg
2½ spsk. birkes
Saft og skal fra 1 appelsin - gem lidt skal til pynt
1½ dl. mælk
250 g. mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker

Pisk smør og sukker til en lugtig masse og tilsæt æggene et af gangen. Pisk godt for hvert æg. Bland mel med bagepulver, vaniljesukker og birkes og kom det i skålen sammen med mælk. Tilsæt til sidst saft og skal fra appelsinen.
Fordel massen i en smurt springform og bag kagen ved 180 grader i ca. 35 minutter.

Når kagen er helt afkølet pyntes den med en frosting lavet af

150 g. flødeost
100 g. flormelis
2 spsk. smør
½ tsk. vaniljesukker

Fordel frostingen over  kagen - pynt med hakket chokolade og appelsinskal.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Der var en fejl i denne gadget