torsdag den 11. oktober 2012

Kiksekagen uden æg og palmin


Da jeg var lille skete det ofte at min venindes mor lavede kiksekage når vi sov sammen i weekenden. Den blev lavet af rå æg og en ordentlig portion palmin, men smagte fantastisk.

Nede over grænsen faldt jeg over de firkantede kiks og fik straks flashbacks til kiksekagen... Men med rå æg og palmin? Nej tak!
Så jeg ledte og fandt en opskrift inde ved Thomas Herman, som han har udviklet sammen med Morten Heiberg (whats not to love...) og den blev smækket sammen mandag aften imens aftensmaden var i ovnen.

1 rugbrødsform
3 dl. piskefløde
100 g. flormelis
300 g. mørk chokolade, hakket
Reven skal fra 1 appelsin
50 g. usaltet smør
16-20 kiks

Bring fløde og flormelis i kog. Hæld det over i en skål og kom den hakkede chokolade i imens der røres godt rundt. Når chokoladen er helt smeltet tilsættes smør og appelsinskal og det røres sammen til en smuk ensartet masse. Start med et tyndlag chokolade i en smurt rugbrødsform, kom kiks på, så chokolade igen, osv. osv. Slut af med et chokoladelag. Kom husholdnings film over og stil den på køl til næste dag.
Nyd kagen og tal om gamle dage :)



2 kommentarer:

  1. Det skal helt sikkers bages her om lidt ! :D

    SvarSlet
  2. Hvor køber man firkantede kiks??

    SvarSlet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Der var en fejl i denne gadget