tirsdag den 23. oktober 2012

Frikadeller med kartofler/sharonfrugter på panden og råkost


Mandag stod den på frikadeller. Tilbehøret skulle være nemt og efter den gode kombination igår af rodfrugter og frugt var så lækker, måtte jeg lige prøve en mere. Denne gang blev det kartofler og sharon/kaki-frugter - også en opskrift fra oktober-udgaven.

Det smagte rigtig rigtig godt, selvom mine frugter var lidt bløde (...).
Dertil kom en råkost af gulerod og rødbeder som altid er en vinder! Frikadellerne var efter God mad - Let at lave (med lidt ændringer) og steges i ovnen for at undgå de bliver sorte og for at spare på de i forvejen mange kalorier i sådan et måltid.

Nå, men I får lige alle 3 opskrifter på én gang da de passer så godt sammen :)

15 frikadeller
500 g. hakket svinekød
2 dl. mælk
1 dl. mel
1 dl. havregryn
2 æg
Salt og peber
1 finthakket løg

Rør alle ingredienserne sammen til en fars og stil den på køl i ca. ½-1 time. Gør en bageplade klar med bagepapir (de bliver ikke så gode i fad)  og form til frikadeller ved hjælp af en spiseske som dyppes i varm vand efter hver delle.
Bag dellerne i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.




Kartoffel/sharon-pande til 3 personer
600 g. kartofler - skrællet og skåret i tern
4 sharonfrugter - skåret i tern
Flydende margarine
1 spsk. tørrede rosmarin
Salt og peber

Kom kartoffelternene op på en middelvarm pande med lidt flydende margarine. Lad dem blive gyldne på alle siderne (tilføj evt. mere fedt efterhånden). Efter ca. 15 minutter tilsættes sharonfrugterne og får 2-3 minutter ved middelvarme. Sluk for panden, drys med krydderier og server!




Råkost til 2
1 stor rødbede
4 store gulerødder
1 spsk. citronsaft
1 håndfuld valnødder

Skræl grøntsagerne og riv dem (eller kom dem i minihakkeren som mig...). Bland sammen med citron og pynt med nødder.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Der var en fejl i denne gadget