søndag den 23. september 2012

Suppe af bagte tomater med hvidløg og rosmarin

 
Lørdag var der tomt i vores kalender og vi ville bare slappe af herhjemme... Troede vi, for da klokken slog 11 og vi allerede havde pudset vinduer, rengjort hele huset, ordnet heste, hevet nogle buske op og leget med Buddy - ja, så blev vi nød til at finde på noget andet at lave.

Vi besluttede at køre Tommis cabriolet ud i vinteropbevaring da sæsonen vist er slut for i år. Imens Tommi gjorde bilen klar kiggede jeg lidt på nogle opskrifter  hist og her og vupti vapti, så havde jeg planlagt en 3 retters menu og aftenskaffe, hvor der kun skulle handles få ting ind til.

Vi ringede til et vennepar og da de hørte 'gratis mad', så var de klar! Lige op og handle og på 3½ time fik jeg ordnet det hele klar, så jeg lige kunne nå et hurtigt bad inden de ankom :)

Menuen kom til at hedde:
Suppe af bagte tomater med brød
Koteletter med flødekartofler, majskolber og favouritsauce
Mandelmousse med syltede kirsebær
Chokolademuffins med lakridsfrosting

Ganske nemt, velsmagende, mættende og lækkert!

Suppen var fra min nye kogebog "Rustikke Klassikere", men jeg lavede en del ændringer da ansjoser ikke lige er os og jeg havde ikke mascarpone, hvorfor det blot blev creme fraise der kom i ved servering.

4 personer
1½ kg. tomater
5 fed hvidløg
2 tsk. chiliflager
1 dl. olivenolie
2 tsk. rosmarin
2½ dl. hønseboullion (½ terning)
Salt og peber
Creme fraise

Halver tomaterne, kom dem på en bageplade og pensl med olivenolien hvori der er blandet chiliflager og presset hvidløg. Bag tomaterne i 30 minutter ved 220 grader. Lad dem køle af i 15 minutter og kom dem herefter i en blender (jeg gjorde det over 2 omgange) med rosmarinen. Blend til ensartet masse og hæld det over i en gryde (hertil kan det forberedes i forvejen). Hæld boullionen i gryden, kog suppen op og lad den simre i 20 minutter ved middelsvag varme.
Anret suppen med en skefuld creme fraise og friskkværnet peber.
Server med brød


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...