søndag den 30. september 2012

Hotdog-brød der hitter


Tommi havde ønsket sig hotdogs hele ugen og da vi havde en pose pølser i køleskabet og netop havde fået den smukke flaske ketchup fra Heinz kunne jeg ikke komme udenom det. For at det ikke blev alt for nemt valgte at jeg bage brødene selv efter en opskrift fra en gammel reklame - muligvis Fakta...

Agurksalaten var naturligvis den hjemmelavede...

10 brød
25 g. gær
2 dl. mælk
1 æg
1 tsk. salt
1 spsk. olie
7 dl. mel

Rør gæren ud i mælken og tilsæt de øvrige ingredienser. Hold eventuelt lidt sammenpiskede æg tilbage til pensling - eller pensl med mælk. Rør godt igennem - gerne 5 minutter på røremaskine og dejen må gerne være lidt våd.
Stil dejen til hævning i 35 minutter.
Del dejen op i 10 og form til pølsebrød - de hæver ret meget i ovnen.
Lad brødene hæve i yderligere 30 minutter, pensl og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter.







Søndagen bruges på oprydning, rengøring, ridning og i eftermiddag smutter vi i biffen til halv pris og ser Kapringen med søde Pilou Asbæk...

God søndag!

1 kommentar:

  1. pølse brød

    Rør gæren ud i mælken og tilsæt de øvrige ingredienser. Hold eventuelt lidt sammenpiskede æg tilbage til pensling -

    min kommentar skal man ikke lune mælken først ?

    SvarSlet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Der var en fejl i denne gadget