torsdag den 20. september 2012

Citrontærte med marengs


For lidt tid siden blev der fremstillet denne friske citrontærte, som jeg længe har overvejet. Opskriften var fra Blomsterberg og jeg fulgte den ret tæt. Jeg skal være ærlig og sige at min tærte blev lige sur nok, så næste gang nøjes jeg med det halve citroner.

Smagen er frisk og cremet, tærten er nem at lave og den er smuk! Hvad venter du på?

Tærten består af 3 dele: mørdejen, citroncremen og marengsen.

1 springform (ca. 8 personer)
300 g. mel
150 g. smør
100 g. flormelis
1 æg

½ vaniliestang
1½ dl. piskefløde
100 g. sukker
2 æg
Saft og skal fra 1½-2 citroner (jeg brugte 3 stk. og det var for meget)
1 tsk. majsstivelse

100 g. past. æggehvider
85 g. flormelis

Ælt mej, smør, flormelis og ægget sammen til en mørdej. Stil den på køl i ca. ½ time. Rul herefter dejen ud og smør en spring- eller tærteform.
Læg bagepapir ovenpå dejen, fyld ca. 400 g. tørrede kikærter op i formen (så dejen ikke 'hæver' under bagningen. Jeg brugte black eyed beans og det fungerede også).
Bag bunden ved 175 grader i ca. 16-20 minutter til den har taget lidt farve.
Afkøl bunden helt og fjern de tørrede ærter/bønner.

Så laves cremen: Flæk vaniliestangen og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med sukkeret. Kom sukkeret, fløden, æggene, citronsaft- og skal og majsstivelse i en blender eller minihakker og blend/hak det til en ensartet masse.

Hæld cremen op på den bagte tærtebund og bag den ved 110 grader i ca. 40 minutter - evt. længere alt efter hvor flydende din creme er. Tærten er færdigbagt når cremen har sat sig og du kan trykke let på den.
Afkøl tærten i køleskabet i minimum 3 timer. Åben springformen/tag tærten ud fra tærteformen og placer tærten på det fad kagen skal serveres..

Lav marengsen ved at piske æggehvider og flormelis helt stiv. Kom den i en sprøjtepose og sprøjt den ud i fine toppe på din kolde tærte.
Brænd med bunsenbrænder på marengslåget og den er gylden over det hele.
Spis! :)
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...