torsdag den 27. september 2012

Blanc Manger (Mandel-mousse)


Desserten var også revet ud fra et ældre Hendes Verden (også 1990) og hedder oprindeligt Blanc Manger (hvid spise), men jeg synes Mandel-mousse er mere passende. Konsistensen er som en mousse og smagen er lidt hen ad ris a la mande, derfor skiftede jeg de friske vindruer som ellers skulle være pynt ud med de lækre syltede kirsebær fra Selleberg.

4/6 portioner
75 g. mandler
3 spsk. sukker
250 ml. kaffefløde
4 blade husblas
250 ml. piskefløde

Skold og smut mandlerne og læg samtidig husblassen i blød i koldt vand. Mal mandlerne fint i minihakker/foodprocessor/blender og bland dem med sukker og kaffefløde. Kog det i en gryde og giv det et opkog. Vrid husblassen fra vand og tilsæt i den varme masse imens du rører godt. Sæt blandingen på køl i ca. 10-15 minutter til det stivner lidt.
Pisk fløden til flødeskum og vend det i den let-stivemasse. Fordel i portionsglas, dæk med folie og stil på køl i mindst 2 timer inden servering.
Pynt med frisk pynt eller syltede kirsebær.




2 kommentarer:

  1. Uh, det skulle være man skulle prøve - jeg elsker hvertfald ris'ala'mandel!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne

      Det er en lidt sjov konsistens men smagen er fin :)

      Hilsen Maj-Britt

      Slet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Der var en fejl i denne gadget