fredag den 20. juli 2012

Æggekage med kartofler, tomater og bacon


Mandag stod på æggekage. Inspirationen var fra det seneste nummer af Hjemmets mad (juli/august). Jeg tilpassede det dog til vores smagsløg og fryser. Så istedet for frisk spinat og rød peber kom der en portion alm. grøntsagsblanding i.
Det smagte rigtig godt og er så simpelt at lave - også uden at det bliver sort, som jeg kan forstå ofte er et problem ved æggekage. Jeg varmer den ved middelvarme (1-1½ ud af 3) i ca. 15 minutter på den første side - vender den så om og steger færdig (ca. 5 minutter) på den anden side.

4 personer
1 løg, finthakket
Margarine/olie til stegning
4 æg
2 dl. mælk
3 spsk. mel
250 g. kogte kartofler
200 g. grøntsagsblanding
Salt og peber

Steg løgene blanke i fedtstof på en pande. Tilsæt kartoffel i tern og varm det godt igennem ved lidt over middel varme. Imens piskes æg, mælk, mel, salt og peber sammen. Tilsæt grøntsagerne på panden, steg det i ca. 5 minutter og kom så æggemassen over. Ste æggekagen ved middelvarme i ca. 15 minutter - vend den om ved hjælp af et skærebræt og steg den anden side i ca. 5 minutter.
Server med stegt bacon i skiver, purløg og tomater.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Der var en fejl i denne gadget