mandag den 16. juli 2012

Cheesecake-brownie med hindbær (The Hummingbird Bakery)


Samtlige bloggere har vist efterhånden lavet denne kage fra The Hummingbird Bakery-bogen. Jeg lavede den til et studentergilde i juni og den var en kæmpe succes sammen med de to andre kager (nem cheesecake og mazarinkage med mascarponecreme). Det var egentlig også ret nem at lave, så den bliver klart lavet en anden gang.

Billederne blev ikke så gode, da det var hurtigt inden gæsterne begyndte at spise.

1 bradepande (25x30 cm.)
Brownie:
200 g. mørk chokolade, grofthakket
200 g. usaltet smør
250 g. flormelis
3 æg
100 g. hvedemel

Cheesecakefyld:
400 g. flødeost
150 g. flormelis
Korn fra 1 vaniliestang
2 æg

Hindbærmousse:
3 dl. piskefløde
100 g. flormelis
1 tsk. citronsaft
150 g. hindbær

Forvarm ovnen til 170 grader.

Brownie:
Kom chokoladen i en varmefast skål over en gryde simrende vand (lad ikke bunden af skålen røre vandet). Lad det smelte jævnt. Kom smør og sukker i en røremaskine med en flad spartel, og pisk, til det er godt indarbejdet. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk, til alt er godt blandet, og skrab evt. ublandede ingredienser ned fra siderne af skålen med en dejskraber efter hvert æg. Rør gradvis melet i, og rør godt hver gang. Skru op til højere hastighed, og rør lidt længere, til dejen er jævn. Hæld langsomt den smeltede chokolade i, og bland det grundigt. Hæld dejen i den klargjorte form, og glat med en paletkniv.

Cheesecake:
Kom flødeost, sukker og vanilje i en røremaskine med en flad spartel, og pisk det jævnt og tykt for lav hastighed. Tilsæt under piskning et æg ad gangen. Skrab evt. ublandede ingredienser ned fra siderne af skålen med en dejskraber efter hvert æg. Dejen skal nu være meget jævn og cremet. Hastigheden kan øges lidt mod slutningen, så blandingen bliver lidt lettere og luftigere, men sørg for ikke at røre for længe, da osten kan skille. Smør den ovenpå brownien, og glat efter med en paletkniv. Bag kagen 30-40 minutter, eller til den er fast at røre ved og letgylden i kanten. Midten skal stadig være bleg. Lad kagen afkøle helt, dæk derefter til, og sæt på køl 2 timer eller gerne natten over.

Hindbærfyld:
Giv bær, flormelis og citron et hurtigt opkog (som man jo skal med hindbær). Pisk fløden stiv og bland hindbær massen over i skummet lidt efter lidt imens der røres med en dejskraber.

Vend brownien ud på et skærebræt med den rigtige side opad, og smør fyldet ovenpå kagen.2 kommentarer:

 1. Hej :-)
  Har prøvet og bage den - den er super god.
  Ved du om den kan fryses nu når man ikke har puttet hindbær moussen på?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej.
   Det var godt den var god :)
   Ang. nedfrysning, så ved jeg det faktisk ikke. Hvis du prøver må du gerne vende tilbage med resultatet.

   Slet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...