tirsdag den 3. juli 2012

Boller i indisk curry med spidskålsraita (mad! nr.05/2012)


Endnu en farsret har fundet vej til køkkenet. Den krydrede smag i curryen var drønlækker med den friske spidskålsraita.
Jeg lærte ordet raita gennem magasinet mad! da jeg lavede den lækre agurkeraita i marts. Grøntsager i yoghurt med krydderier, simpelt og perfekt til stærkt mad. Jeg lavede dog små ændringer i raitaen, men den smagte suverænt!

Obs! Du skal bruge kogevandet fra bollerne til curryen, så gå i gang i god tid med kødbollerne.

4 personer
500 g. hakket svinekød
1½ tsk. salt
1 æg
1 løg, finthakket
Peber
3 spsk. rasp
1 dl. mælk
1½ spsk. stødt spidskommen
2 løg, finthakket
2 spsk. olie
1 tsk. stødt ingefær
3 fed hvidløg
1 tsk. kanel
2 spsk. garam masala
3 spsk. mel
1 dåse hakkede tomater
1 spidskål
½ agurk
3 dl. yoghurt naturel
Salt og peber
1 tsk. stødt spidskommen
1 fed hvidløg
Rør en fars sammen af kød og salt. Tilsæt ægget imens du pisker/rører. Kom det hakkede løg i sammen med peber og rasp. Tilsæt så mælk til farsen er glat og jævn. Kom den på køl i ca. 30 minutter (kan undlades, men gør farsen nemmere at forme).
Form farsen til boller med en teske og kog dem i 0.75 l. kogende vand ved middelhøj varme i ca. 8-10 minutter pr. lag.
Svits de hakkede løg i olie sammen med ingefær og hvidløg. Tilsæt herefter spidskommen, kanel og garam masala. Drys melet i gryden og rør rundt så løgene suger det til sig. Tilsæt det sigtede kogevand og rør godt rundt med piskeris. Tilsæt tomaterne og lad det småkoge i ca. 20 minutter - husk at rør rundt jævnligt. Tilsæt herefter kødbollerne og lad det småkoge i yderligere 10 minutter.
Lav raitaen ved at snitte spidskålen fint og rør den sammen med yoghurt og krydderier. Lad den stå koldt til servering.

Server retten med kogte ris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Der var en fejl i denne gadget