torsdag den 7. juni 2012

Rabarbertrifli med fromage-frais-creme


Jeg havde plukket de 10 rabarber som var i haven inden jeg indhegnede stykket og lukkede hestene derind. De var godt røde og duftede dejlig syrligt.

Desserten består af en lækker rabarberkompot, lidt makroner dækket med sherry og en lækker creme af fromage-frais blandet med en form for kagecreme.

Opskriften kommer fra et Familie Journal fra 2002 og jeg har næsten fulgt opskriften slavisk.

4 personer
300 g. friske rabarber
125 g. sukker
Kornene fra ½ stang vanilie
2 past. æggeblommer
2 spsk. sukker
1 tsk. majsstivelse
1½ dl. mælk
Kornene fra ½ stang vanilie
2 dl. fromage frais
Makroner
Sherry

Lav kompotten ved at skære de rensede rabarbere i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med sukker og vaniliekorn. Varm det igennem ved middelvarme til det er en god frugtgrød. Lad det køle af.
Lav cremen ved at komme æggeblommer, sukker, mælk, majsstivelse og vaniliekornene i en gryde og pisk den sammen under opvarmning. Lad cremen køle godt af og bland den med fromage frais. Kom det i glasset: start med makroner, kom sherryen over, så kompot og cremen :)
Server!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Der var en fejl i denne gadget