søndag den 13. maj 2012

Forsinkede hveder


Vi spiste dem nu til tiden torsdagen får St. Bededag, men opskriften har ladet vente på sig, på grund af min glemsomhed.
De blev ret gode så I skal ikke snydes for en opskrift. Gem den til næste år eller bag den nu, bare fordi hveder er røvlækre!

6 stk.
25 g. gær
250 g. mel
50 g. sigtemel
1 spsk. sukker
60 g. smør - rigtig smør!
1½ dl. mælk
½ tsk. salt
1 æg
1 tsk. kardemomme

Oplæs gær i mælken og tilsæt sukker, salt, smeltet smør, æ og kardemomme. Sigt begge slags mel i dejen og ælt til den er smidig og glat. Lad den hæve i 30 minutter. Form til 6 boller og læg dem tæt sammen i en bradepande/ildfast fad. Lad dem efterhæve i ca. 35 minutter, pensl med æg og bag ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Skær de færdigbagte hveder over, rist dem og server med rigeligt smør ;)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Der var en fejl i denne gadget