onsdag den 23. maj 2012

Cheesecake med dulche de leche


Anne fra Annes hyggested lavede for kort tid siden en kage som fik mig til at savle ned af trøjen og som jeg drømte om i flere nætter. Det var to af verdens mest lækre ting der var blandet sammen i én kage. Cheesecake + dulce de leche!

Jeg drømte og drømte og vidste at hvis jeg ikke skulle blive sindsyg MÅTTE jeg bare lave den! Så sidste søndag da vi havde gæster over til grill blev den serveret. De var vilde med den, men den er ret sød så da de var kørt var der stadig en halv kage. Det var næsten synd og Tommi og jeg var stop-mætte, så vi kørte ud til hans familie som også roste den til skyerne. Ergo er den testet og den bestod med bravour!

Jeg fulgte stort set Annes opskrift, men jeg fattede ikke at blende kiks, så de kom i minihakker og jeg ændrede lidt mængde hist og her og kogte selv min dulce de leche. Angående sidstnævnte blev Tommi noget gal da han hørte jeg havde haft en gryde til at koge i 4 (FIRE) timer med en dåse i, he he.

8-10 personer
200 g. Digestive kiks
75 g. smør
100 g. hvid chokolade, hakket

Lav bunden ved at knuste kiks og hæld dem i en skål sammen med grovhakket chokolade. Smelt smørret, hæld det over og lad kiksene suge og chokoladen smelte.

Kom massen i en springform på ca. 22 cm., som er smurt.
2 æg
400 g. flødeost (ikke light!)
Korn fra ½ vaniljestang
75 g. sukker

Pisk alle ingredienserne sammen til en ensartet masse - Anne skriver at man skal passe på ikke at arbejde for meget med flødeosten da den kan skabe sig - dette gjorde min ikke.

Kom massen over kiksebunden og jævn den ud. Bag kagen i ca. 20 minutter ved 190 grader til fyldet ikke længere er flydende og det må gerne få liiiidt farve.

Tag kagen ud og lad den afkøle i ca. 20-30 minutter.

4½ dl. creme fraise
Korn fra ½ vaniljestang
65 g. sukker

Bland alle ingredienserne sammen og fordel over den afkølet kage. Jævn ud. Bag igen kagen ved 190 grader i ca. 10-15 minutter. Fyldet skal være nogenlunde fast.

Lad kagen køle af i køleskabet i ca. 5-6 timer.

1 dåse kondenseret mælk
1 gryde
Vand
Tålmodighed

Fjerne alt papir fra dåsen og skrub limen af (ellers sætter det sig i gryden og er et helved!) Fyld en gryde med vand og kom dåsen ned i - sørg for at den er dækket af vand.

Kom gryden i kog med låg på og lad dåsen koge i ca. 3½ time. Tag dåsen op, lad den afkøle let, åben og nyd! Slik låget rent og kom den lækre karamelmassen ovenpå den helt kolde kage. Stil kagen tilbage på køl i mindst 2-3 timer inden servering. NYD! Gerne med frisk frugt!


7 kommentarer:

 1. Hvordan var den? Var den meget sød? Jeg ville gerne lave den, elsker jo cheesecake, men er lidt bange for at den bliver lige for meget for mig :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hej Birthe

  Den blev rigtig sød, derfor man kun skal have et lille stykke.
  Jeg serverede jordbær (uden sukker, he he), æblebåde og melon dertil som hjalp på sødmen.

  Jeg er også blevet helt fanget af de forbandede cheesecakes. De er jo for lækre. Så dags dato har jeg kage med på arbejde og den står på en bagt cheesecake med frisk frugt, en husblas-koldt-lavet cheesecake med syrlig hindbærkompot ovenpå og den der mazerinbund med mascarponecreme og jordbær som husere inde på Jubii Debatten :)

  SvarSlet
 3. Ej hvor godt at du kan li den! :)
  Den er virkelig blevet fin og jeg vil give dig ret i, at den er meget sød. Derfor er den også bedst med frugt som har en god syre til og give et modspil :)

  SvarSlet
 4. Hold da op hvor lyder det bare godt, den er jeg vidst nød til at prøve, når muligheden viser sig

  SvarSlet
 5. Håber denne tråd stadig er en anelse i live, for jeg er nødt til at spørge om, hvilken creme fraiche, der er tale om?

  SvarSlet
 6. Hej, jeg håber stadig der er lidt liv i denne tråd, da jeg er nødt til at spørge, hvilken creme fraiche, der er tale om?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dia-Art

   Jeg bruger altid 38% til kager..

   Slet

Hvad synes du?

Print mig :)

Print Friendly and PDF

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...